EKRDNZ bu işin kesinlikle zamanı olduğunu unutmadan, çocuğunuzdan beklenti içine girmeden yaklaşın olaya. Aylarca korktum, ben nasıl yapicam, nasıl ogreticem? Gece napicam? Disarda napicam? Vs vs. Bu süreçleri ona hiç yansitmadim ama beni hep tuvalette görürdü. Kendi bezini çöpe kendi atardı. Kakasını bazen klozete atıp by By yapardık, sifonu kendi çekerdi . Hatta öpücük atardı arkasından 🤣 zamanı geldiğinde sende buraya bizim gibi yapabileceksin mesajı verdim hep. Kızım 2 yaşına girdiğinde yavaştan bezi çıkarmak istemeye başladı. Bi kaç kez klozete yapmak istediğini söyledi. Bende Hıı artık zamanı geldi galiba diyip basit bi lazimlik aldım. Ben bezlemeye devam ettim ama o istemeyince de çıkardık bezi. Yani ben rutine sadıktım teklif ediyordum ama o hayır diyordu. Bende o zaman çişin gelince haber ver diyordum. Bi kaç kez söyledi, bazen unuttu vs. 2 3 gün öyle geçti.o sırada geceleri bezledim. Artık bezi tamamen ortadan kaldırmak istedim ve saat başı çişin var mı diye sordum. Bi kaç günde geceleri o uyuyunca bez bağladım. Baktım gece 1 2 gibi bez ıslanıyor. Bu sefer geceleri kaldırıp çişe tutmaya başladım. Yani süreci birlikte yönettik. Bu sırada koltuğa da işedi, halıya da, direk yerede☺️ ama hiç sorun etmedim. Hala bazen geceleri kaçırıyor çok su içtiyse vs. Ya da oyuna dalıp yapıyor. 28 aylık şu anda. Sürece ve bebeğinize güvenin. Ama tuvaletini kakasını çişini farketsin, bezini gösterin aa çiş/kaka yapmışsın hadi temizleyelim deyin, kakasını ilk kez tuvalet eğitimine başlayınca gören bebekler var.