Hosgeldinbebekk genelde insanlar eğer bilinçli aktif kullanıcı değilse genelde hava atmak için alıyor.
Ben şimdi yeni ios tan androide geçmiş bir mühendis gözüyle kıyaslama yapacağım.
Yazılım geliştirmek isteyenler için Android açık kaynak olduğu için büyük kolaylık. İos daha zor prosedürler uyguluyor yazılım için. Androidde kod yazdım iosta yazmadım o sebeple tam bilgi veremem. Ama androidde bilinçli kullanıcı için tüm kontrolün sende olması güzel. Ama apple da her konuda senden izin alıyor. Mesela iPhone kullanırken hangi uygulama hangi fotoğrafa erişim sağlayabilir ben izin veriyordum. Android uygulamaya izin verince tüm fotoğraflara erişiyor.
İos kapalı kaynak olduğu için programlar genelde daha güvenilir, daha stabil çalışıyor.
Kullanıcı ara yüzü konusunda kapışırlar. Biraz alışmakla alakalı. Ama androidde geri tuşu olması büyük güzellik. Yalnız kendi tecrübeme göre ben insan iPhone da daha kolay kapatıyordum programları Android beni bi tık zorluyor.
Emoji klavyesi androidde berbat ios çok daha iyiydi o konuda.
Kamera konusunda yine elbette apple bu konuda gerçekten başarılı ama Androidde de çok iyi kameraları olan telefonlar yapıldı.
Ses kalitesi olarak da apple daha iyiydi bence.
Ama şarj sorunu, soğukta kapanmasa bile dokunma sensörünün çalışmaması kötüydü iPhone da. Yalnız androidde en fazla 3 yıl kullanıyordum bi telefonu iPhone u 5 yıl kullandım. Bataryası ölmese daha da kullanırdım. Şimdi samsung kullanıyorum kaç yıl idare edecek bilmiyorum. Yani iPhone alan biri sırf hava atmak için her yıl son çıkanı almıyorsa genelde bi kaç model üste geçer mesela 6 kullanan biri 11-12 alır, 8 kullanan 13-14e geçer. Bence androidde bu sıklık daha az. Yani apple telefonların malzeme kalitesi bir şekilde androidden daha iyi oluyor darbe ve suya neme karşı daha dayanıklılar.
Son olarak bence telefona gerçekten kullanmıyorsak bir fotoğraf çekmek için o parayı vermek saçma. Onun yerine profesyonel Kamera almak daha mantıklı geliyor bana.