kayraninannesiiii alpmom1 valla ben de burda durayım 4 buçuk aylık yeni başladık kilo başına 1 damla veriyorum 7 kilo. Doktora gidince sorucam ama taa 6. Ayda kontrol 🤦🏻♀️
Busbus03 alpmom1 bize direk 8 damla dedi herhalde kilosu 8di ilk başlayınca hala 8 veriyorum 6 aylık olcaz
[silindi] Ocean in 1 damlası da 0.42 mg demir var normalde her 1 kg 1 mg verilmesi gerek ama bu koruma dozu olduğu için yani normalde o şekilde ölçüm felan yapılmadan verildiyse kilo başına 1 damla öneriyor doktorlar yok ölçüm yaptı ve demir eksikliği varda 9 kg a 21 damla felan vermeniz lazım bu sefer siz yinede doktora sorun
alpmom1 [silindi] demiri düşük çıktı aslında başka damla verdi (ferrum) parabrn olduğu için bu damlayı kullanmak istemedim ocean çok öneriliyor diye kullanmayı düşünüyorum fakat herkes farklı yazıyor damla sayısısı eczacılarda farklı diyor doktorum ısrarla ferrum kullan diyor
[silindi] alpmom1 demir düşük çıktıysa kilo başına 2 damla kullanın o zaman ocean ı , bestiron da çok iyi temiz içerikli biz onu kullanıyoruz çok memnunum c vitaminide oldupu için emilimi daha güzel oluyor
Gokce_anestezi alpmom1 Kilogram başına 1mg verilmeli.Ocean Microfer içeriği her 1mg = 2,35 damladır.Yani bebeğinizin kilosu✖️2,35 örneğin 8 kg bir bebek için 8✖️2,35. = 18.8 yapar yani ortalama 18-19 damla verilmelidir.Sevgiler 🌸
Gokce_anestezi alpmom1 Ben şimdi doktorumuza tekrar sordum o 1 yaş altına 0.5 ml öneriyor yani ✖️1 oluyor . Ama başka bir doktor ✖️2 demişti 🤦🏻♀️ Yani ben de sağlıkçıyım hangi doktora güveneceğim de şaşırdım .Ben iyice araştırıp geliyorum 👍🏻
Gokce_anestezi alpmom1 Hiç sormayın sağlıkçı olmakta bir işe yaramıyor doktorlar da farklı şeyler söylüyor maalesef .Mutlaka yazacam
Gokce_anestezi alpmom1 Merhaba ben araştırdım ve kendimde aynen söylediğim gibi kullanmaya karar verdim.Üstte yazdığım şekilde kilo ✖️2 olarak.Her demir damlası farklı çünkü.4-9 ay arası koruyucu doz bu şekilde 9. Aydan sonra kan tahlilindeki duruma göre 🌸siz de ✖️2 kullanabilirsiniz
alpmom1 Gokce_anestezi 8. Ayda yapıldı bahsettiğiniz kan testi bizim kan değerleri biraz düşük çıktı yinede ✖️2 mi?
Gokce_anestezi alpmom1 Hayır düşük çıktığı için koruyucu dozdan tedavi edici doza geçilmesi lazım.Doktorun karar vermesi,arttırması gerekir
alpmom1 Gokce_anestezi teşekkür ederim maalesef doktorumuz ferrum kullanmamızı istiyor başka damlayla ilgili bilgi vermiyor