Hkshkshsk Dellengec inşallah yoktur ama yarın hastaneyi arayıp sorcam merka ediyorum çok fazla sma hastası var gördükçe ağlıyorum ve korkum artıyor supem yok ama 2 yaşından sonra çıkanlar var testinden emin olmak istiyorum 9 Mayıs 2022 itibarı her bebekte bu test yapılcaktir diye yazı yazıyor internetten ama test bişey yazmıyor
Aslmra80 Hkshkshsk anlıyorum anne yüreği için içinizi yiyor ama bence yapılmıyor sma bir kas hastalığı eğer içiniz rahat etsin istiyorsanız doktorunuza götürüp test yaptırın. Hiç kolay değil hergun bir sürü video görüp ağlıyorum alllahim hiç bir anneyi evladiyla sınamasın
Hkshkshsk Aslmra80 yarın doğum yaptığım hastaneyi aricam yapilmadiysa emin olmak için gidip yaptırmak istiyorum anlayışınız için teşekkür ederim 🥰
Hkshkshsk HavvaHalil95 şimdi aradım hastaneyi evet yapılıyor hem hastanede hem sağlık ocağından alınan kanda o testler yapılıyordu sorun olursa dönüş yapılır size dedi dedim ki 1 senede olsa dönüş oluyor mu evet dedi birazda için rahatladı yeminle
Tuba_ece 26 kasımda doğum yaptım. Evet yapılıyor. Herhangi bi riskte arıyorlar. Sorun yoksa aramıyorlar. Ama yapıldığına eminim.
Hkshkshsk Tuba_ece evet yapılıyormuş şimdi sordum doğum yaptığım hastaneye sorun olursa size dönüş yapılıyor dedi
mashaa Hkshkshsk kan alındıktan 9 gün içinde sma taraması eğer varsa çıkıyor, sağlık bakanlığı aile hekiminize iletiyor, oda sizi çağırıyor. Yani rahatlayın 😌 ( topuk kanına eklendi her yeni doğan bebekte onada bakılıyor)
Hkshkshsk mashaa şimdi hastaneyi aradın oda söyledi testler yapiliyir bı sorun olursa sizi ariyorlar deri hem sağlık ocagin alınan kanda bile o testler yapiliyir dedi rahatladım yeminle
tekdislicanavar Hkshkshsk Konuyla ilgili bir bilgim yok canım ama bebeklerimiz aynı gün doğmuş 🥰 Öyle yazmak istedim 😊
Hkshkshsk tekdislicanavar sizinki saat kaçta doğdu kız mı erkkek mi benimki 00.46 da doğdu erkek 🥰 sevindim şuan doğum yaptığım hastaneyi aradım testler yapiliyir hem sağlık ocagin aldığı kanda da o testler yapiliyir bı sorun olursa sizinle ilitisim kuruluyor dedi rahatladım yeminle
Umaycan Hkshkshsk benim kızım da 12 Eylül de doğdu aile hekimliğinde topuk kanı alındı sma içinde olduğunu söylediler test bişey giderse sizi arıcaklar dedi çok şükür sıkıntı çıkmadı
Hkshkshsk Umaycan 9mayis 20222 den itibaren doğan tüm çocuklara artık test yapiliyir bende hastaneyi aradım evet yaptık dedi sorun olursa donus yapiliyor dedi
efelinamoms Hkshkshsk mayıs 2022 itibari ile topuk kanında artık sma taramalarıda başladı. Bilmiyorum farkettiniz mi ama artık daha günlükken tanı koyuluyor. Bende haziranda doğum yaptım ank şehir hastanesinde orada hemşirede söyledi sma taraması da yapılacak annemiz bilginiz olsun dedi ayrıca eklemek isterim ki topuk kanı sonuçlarınız e nabızda gözükmez testlerde gözükmez kanlar alınır sağlık bakanlığına gider sonuçlar eğer bir sıkıntı olursa sağlık ocağındaki doktorunuz tarafından bilgi verilir eğer bir sorun yoksa aranmaz veyahut bilgi verilmezsiniz
Hkshkshsk efelinamoms internete araştırdım evet Mayıs itibarı doğan tüm çocuklara yapılıyormuş artık hastanemi aradım evet testleri yapıyoruz hatta sağlık ocağında alınan kan örneğinden de yapılıyor e nabiza baktım orda gözükmüyor internette baktığımda e nabizdan sonuclar çıkıyor yazıyordu bişey yazmıyordu bizimkinde oyuzden biraz korku oluştu hastaneyi arayınca rahataladim şuan şuan çok fazla sma hastası var bı çoğuna geç kalınmış erken tanı konulmamış onların görünce bı korku oluştu supem yok ama annelik işte anlayisiniz için teşekkür ederim 🥰
Aslmra80 Hkshkshsk ama bu hastalık sonradan çıkıyor mesela 3 ay sonra 5 ay sonra 1 sene sonra çoğu öyle mesela doğduğunda bisey yok sonradan bu rahatsızlık çıkıyor.
tekdislicanavar Hkshkshsk Kız benim de 13.56 da doğdu 🥰 Yaaa çok şükür canım.. Evet bizi Tsh değeri için aramışlardı biraz yüksek diye ikinciyi vermeye gittik çok şükür geri dönüş yapmadılar. Yenidoğanlarda olabiliyormuş TSH değerinin yüksekliği.. Allahım hepsini Korusun 🤲
efelinamoms Hkshkshsk rica ederim ne demek endişenizi anlayabiliyorum rabbim şifa bekleyem tüm bebeklere şifa versin inşaallah benimde ilk olduğundan bilmiyordum sizin gibi endişeliyim de tabi sonra doktorumuza sormuştum sonuclar ne zaman çıkar diye bu şekilde açıklamıştı bana