Merhaba uzun yazınızı gördüm çok duygulandım belki siz bana derman olursunuz diye yazmak istedim uzun yazacağım affedin benim erkek bebeğim var 16 aylık ve bende de bir takım süpheler ve etraf baskısı yüzünden ptesi randevum var içim içimi yiyior ismine bakıyor göz teması var halka oyununu yapabiliyo alkış yapabiliyor çakçak yapıyor kapı ört diyince örtüyor öp diyip yanağımı getirince değdiriyor sadece alo diyince gösteriyor baybay gel gel yapmıyor hala 16 aylık olduk uykusu gelince kafasını duvara vuruyor ben tepki gösterdikce daha cok yapıp gülüyor yine aynı sekil avizeye tavana bakıp daldıgı ve güldüğü oluyor çok yavaş bir cocuk hareketleri de yavas uslu bi cocuk diye nitelendirebiliriz yaşıtlarına karsı korkulu bakıyor anlaşamıyor büyüklere ilgisi var yabancıyla temastan kaçınmıyor bazen de hic ilgilenmiyor emeklerken sanki kendi gölgesini yakalamaya calısıyor etrafında dönüyor diyebiliriz uzun uykuya dalmadan önce aşırı enerjik oluyor bireysel takılmayı seviyor genelde aktivite yaptıramıyorum zor zar öğrettim bisiler kendi eline bisiler alıp oynuyor bazen etrafa ilgisiz oluyor mama baba dede gibi kelimeler duydum bilincsiz mi bilmiyorum telefon delisi sürekli oynamak istiyor elimden alıyor vermiyorum ekran sadece yemek yerken 5 dakika bazen aaa diyip kafasını sağa sola sallıyor misafirliğe gittik otizm demeye getirdi bi kadın sebebide etrafa karsı ilgisiz olmasıymıs bazen cok ilgili bazen cok ilgisiz tek takılmayı seviyor parka gittik salıncak vs gibi seylerle ilgilenmiyor dönen seylere merakı var ısık açıp kaptmayı seviyor anahtar sallamayı seviyor anahtar takılıyken sizin görüşleriniz nedir lütfen yardım edin