Tazeannee13 geçmiş olsun iki kere uyuz geçiren biri olarak sizi çok iyi anlıyorum birinde 6 aylık hamileydim ağustosun sıcağında saatlerce ütü yaptım her gün ve 10 günde atlattım. ikincisinde de 1 aya yaklaşık bir sürede atlattım. Ben iki hastalığımda da aynı doktora gittim profesör ve işinde iyi bir doktor. Size onun anlattıklarını anlatayım. Ütü yapmana gerek yok uyuz akarı 50 derece sıcaklığın üstünde ölür, yani ütü yapmana gerek yok dedi ama ben dinlemedim tabi gereksiz yere ütü yaptım ilk olduğumda ikincisinde yapmadım hiç, yıkayabildiğin herşeyi 60 derecede yıka yıkayamadıklarını ütüle. Uyuz akarı 3 günde ölür hava alıp almaması önemli değil poşetleri sıkıca bağlamana gerek yok, ten ile temas etmediği sürece en fazla 3 gün yaşar ama sen garanti olsun diye 1 hafta bekletebilirsin. Sirke, kükürtlü sabun bunlar hiçbir işe yaramaz sadece vücudun pH ını bozar daha çok kurur daha çok kaşınırsın. Sirke uyuz akarını öldürmez en fazla bakterileri öldürür. Vakalar çoğaldıkça uyuz akarları ilaçlara direnç geliştirdi artık bazı uyuz vakaları ilaçla hızlıca tedavi edilmiyor. Şimdi benim yaptıklarıma geleyim. Her gün tüm koltuklara sabahtan çarşaf serip (koltuk başları da dahil) akşam o çarşafları direkt makinaya atmak, nevresim, havlu lif gibi şeyleri tek kullanımlık gibi düşünüp her kullanımdan sonra yıkamak. Akşam temiz çarşafalara temiz kıyafetlerle yatıp sabah hem üstümü hem nevresimleri değiştirmek, halıları komple kaldırmak. Aklıma gelenler bunlar. Eminim sende çoğunu yapıyorsundur ama bu süreç çok yıpratıcı yaşayan bilir bir süre daha katlanmak zorundasın bu kış gününde her gün çamaşır yıkamak çok zor kuruması bir dert kurutma makinesi alma imkanın varsa işin çok kolaylaşır yükün %80 hafifler. Aklıma gelenler bunlar canım sormak istediğin bir şey olursa yaz Allah yardımcın olsun bir an önce atlatırsınız inşallah.