Yamangul geçmiş olsun, çelik balenli bel korsesi takın öncelikle bel hareketlerini kısıtlıyor, yatarken bel boşluğuna veya yan yatıyorsanız bacak aranıza yastık koyun bir süre, tabiki bebeğinizi kucağınıza alacaksınız ama ona iyice yaklaşıp dizlerini bükerek epilip alın, ağırlık dizlere biner ağrı olmaz. İllaki market poşeti vs taşıyoruz doktoe ağırlık dengeli dağıldığı sürece ve abartmadığın sürece sıkıntı olmaz dedi örneğin üç kilo sağ ele üç kilo sol ele gibi. Ağrıyı geçiren en önemli şey istirahat edebilmen, bu dikkatli davranmayı yaşam haline getirince yaşınız da genç olduğundan o bel sıkışıklığı zamanla geçebiliyor dedi doktor bana. Ha birde yataktan kalkarken direk yüz üstü değil de önce yan dönüp daha sonra kalkın. Egzersiz tarzı şeylerden uzak durun, kas gevşetici bir çözüm değil elinizden geldiğince az için,bir kaç günde bir topuk testi yapın, ayak topuklarınızla düz bir zeminde 5-6 adım atıp atamamanız önemli demişti doktor. Aklıma gelenler bunlar, ben bu şekilde dikkat ederek yaklaşık 1 senedir ağrısız acısız ameliyatsız ilerliyorum.