Rabiia Merhaba hanımlar oğlum 19 aylık çiş kaka demeye başladı ve arada bezini çekiştiriyor, bende yavaştan tuvalet eğitimine başlamak istiyorum ama nerden başlasam ne yapmam gerek bilmiyorum, artık bez takmamam mı lazım? Yardımcı olursanız sevinirim🌸
Maybeoneday Rabiia evet bezi çıkarıp, en az yarım saat aralıklarla lazımlık, tuvalet, klozet her nereye alıstırmak istiyorsan oraya götürüp çişini yaptırmakla baslayabilirsin.
Ceozip Rabiia eğer çocuğunuzun hazır olduğunu düşünüyorsanız sıra sizde . Sizin de gerçekten bu sürece hazır olmanız lazım. Çünkü bazen öyle anlar oluyor ki tepkileriniz söylemleriniz vs. Çok önemli oluyor. Pes etmemek gerekiyor . En fazla 1 hafta sonra alışır ama o 1 hafta 1 yıl gibi gelebilir :). O yüzden annenin babanın ya da sürece dahil olabilecek herkesin bu konuda tutumları aynı olmalı . Küçük klozetler var onlardan alabilirsiniz ilgisini çekebilir ve direk bezi çıkarın. Ona güzelce anlatın . Bir sabah uyandıktan sonra bugünden itibaren artık bez takmayalım olur mu çişimizi kakamızı tuvalete yapalım deyin ve sürece başlayın . 5 -10 dk da bir tuvalete götürün. O götürdüklerinizin birinde tuvalete yapacak ve ilk önce onu keşfedecek. Bazen altına yapacak o ıslaklıkta çok önemli o ıslaklığı farketmesi lazım . Sakın alıştırma kilodu vs. Kullanmayın . Eğer kararlıysanız gece de hiç takmayın . Gündüzki sürece göre de ilerleyebilirsiniz. Atıyorum gündüz süreç iyi gidiyor gece hiç takmayın tabi ki hep temkinli olun . İlk başlarda kaldırabilirsiniz tuvalete. Eğer gündüz süreç sıkıntılı ilerlerse uykuya daldığında bez bağlayın sabah uyanmadan çıkarın . İlk başlar için uygun olabiliyor . Tamamen sizin sabrınıza ve gözlemlerinize göre ilerleyecek bir süreç . Benim kızım şu an 32 aylık. 27 aylıkken öğrendi . Çok şükür süreç güzel ilerledi bizim için inşallah sizin için de öyle olur. Kolay gelsin :)
SuPerisiiii Maybeoneday ay peki akşam olayını nasıl yapıyoruz? Uyandırmak mı gerekiyor . ve benim kızım inanılmaz kötü kabız oldu. sonrasında da çok ciddi hasta oldu. Tekrar beze geçmek durumunda kaldım 😞hata mı ettim
Rabiia Ceozip ne güzel anlatmışsınız cok tesekkurler önerileriniz için dediğiniz gibi yarın başlıcam darısı başıma inşallah 😇💕
Mmelike Ceozip me Ceozip merhaba bizde basladık 15 gün oldu cok sükür gündüz bi sıkıntımız yok ama geve kaldırıyorum 1 kere ne kadar zaman devam etmeyelim acaba gece kaldırmaya ?
SuPerisiiii Ceozip merhaba çok açıklayıcı anlatmışsınız maşallah. Bilginizden faydalanmak isterim ben de. Ben de kızıma başladım ama inanılmaz kötü kabız oldu hemen üstüne de ateşlendi hastalandı baya. o zaman diliminde bez bağlamak zorunda kaldım. Kabızlık için neler yaptınız. Hata mı ettim bez bağlamakla? Sevgiler ❣️
TugbaYvz Ceozip anlatımınız için çok teşekkürler oğlum 27 aylık bugün egitimimizin ilk günüydü hatta şuan da ilk gecesi umarım kolay bir süreç olur 🙏🏻
Ceozip Mmelike isterseniz bu gece kaldırmayın . Deneyin bir . Belki kendi uyanır . Belki de hiç uyanmaz belki de yapabilir altına. Tamamen deneme yanılma yönetimi gerçekten . Eğer yatağında alez falan varsa bu gece kaldırmamayı deneyin bi . Benim kızım da bazen şöyle oluyor. Geceleri ben kaldırmıyorum artık hiç ama bazı günler çok sıvı tüketimi vs olduğunda gece kıpır kıpır oluyor. O kıpırdanmalar başlayınca ben de kaldırıyorum mesela .
Mmelike Ceozip merhaba tekrar kalfırmayıncads yapıyor altına anlayamadım yani ne yapmam gerektiğini sıvı almıyor 2 saat önecsnxe bsy vermiyorum yatarkende götürüyorum tuvalete
Zynpmom Benimde kızım 19 aylık . Çiş kaka diye soyletmeye çalıştım yeni yeni söylüyor ciss kaka diye. Bazen mesela kaka veya çiş yapınca gösteriyor anne bak ciss kaka diye. Ama sanki ikisini ayırt edemiyor gibi geldi bana . Kaka diyor ama aslında yapmamış belkide çiş yaptı ondan diyor geliyor. Sürece direk sabah bez bağlamayarak mi başlamalıyız? Klozet adaptörü aldım lazimlik da almam gerekkir mi ?
aysenurkn Zynpmom direk klozetle baslamak en mantiklisi lazimliktan kendisi kalkiyor ama klozetten kalkamiyor cisini yapana kadarda almiyorum bende direkt klozet ile basladm lazimligi hic almadim
Ceozip SuPerisiiii kabız olup üstüne ateşlenmesi kötü denk gelmiş . Bana kalırsa bağlamasaydınız daha iyiydi çünkü çok küçükler ve kafaları hemen karışıyor. Siz çocuğunuzun ve kendinizin tekrar hazır olduğunu hissettiğinizde her şeye baştan başlayın . İsterseniz birkaç hafta sonra isterseniz birkaç ay sonra . Kabızlık evet büyük sorun ama şu şekilde yapabilirsiniz . Klozet aparatları var onlardan alabilirsiniz . Kakası geldiğinde klozete otursun sizde önüne oturun ve onunla uzun uzun konuşun masallar anlatın gerekirse bir oyuncak ile oyun kurun . Tuvalette oturma süreci biraz uzun olabiliyor . Hatta birkaç kez kalkıp tekrar da oturabilir . O süre zarfında mutlaka yapar . Canı acıyıp kalkmak isteyebilir o zaman da size büyük iş düşüyor geçeceğinden yanında olduğunuzdan bahsedin ve ellerini sıkı sıkı tutun . O acıyı, kaka yaptıktan sonra acının geçici olduğunu da tecrübe etmesi lazım . Her şeyi yaşayarak öğrenecek bu süreçte .
SuPerisiiii Ceozip lazımlık almıştım ona zaten. Çiş olayımızda da iyi gidiyordu hamdolsun ama kaka malesef bizi yerle bir etti. O hastalandığı zaman ben de çok kötü hasta oldum. Ve bize annem bakmak zorunda kaldı bu süreci de malesef o yürütemezdi. Bi kendimize gelelim inşallah daha güzel sonuçlarla ilerleriz🤲🏻 peki gece olayını nasıl yaptınız? benim kızım gece çok su istiyor ya. Ben olumsuz yanıt versem de diretiyor istiyorum diyor ağlıyor. Suyu çözsek çok çiş yapmaz gibi ama bilemiyorum. Kaç kere kaldırmalıyım mesela
Ceozip SuPerisiiii ilk başta birkaç defa kaldırabilirsiniz isterseniz . Nasıl alışırsa öyle gider düşüncesi var ama her şey sırayla. Ve her çocuğun gelişimi algısı farklı. İlk önce tuvaleti geldiğinde söylemeyi öğrenir . Daha sonra tuvaleti geldiğinde tutması gerektiği zamanlar olduğunda tuvaletini tutmayı öğrenip sonra yapmayı öğrenir . Bu sizin gözleminize bağlı. Gündüzki durumuna göre Hiç kaldırmayıp da gözlem yapabilirsiniz . Belki de su içmesine rağmen hiç yapmayacak . Belki su içmeye kalktığında çişin var mı diye sorarsınız yok dese bile götürün mesela oturunca az olsa bile yapar . O bile sürecin ilerlemesinde etkili olur .
Mmelike Ceozip yani sabah 6 ya doğru yaomıs oluyor bnde gece 3 buck 4 buck arası kaldırıyorum acaba bıraksam mı bi süre sonra alısırmı ? Bide öyle denesem mi
Ankakusu35 aysenurkn peki klozetten korkup oturmayan çocuk için ne yapmalı ? Kızım klozete oturmayı reddediyor lazımlığa oturuyor hal böyle olunca dışarı vs gittiğimde naparım?