guno Tatli_Bir_Anne_ sadece anne sütü alıyorsa on güne kadar normal kabul ediliyor aslında. Yani bebek zorlansa bile cıvık kıvamda yaparsa kabız olarak kabul edilmiyor. Sürekli lavman yapmak önerilmiyor. Makatı ile haşır neşir olmak da önerilmiyor. Ilık uzun bir duş, karnına ve popo yanaklarına masaj yapmayı deneyin.
Mira__ Tatli_Bir_Anne_ göğsünüzün ucuna her emzirmede sürün diğer türlü yağlı olduğu için yutarken boğulma riski yapıyorlar dedi bende vermiştim kabız olunca geçen yazılar okurken emziren anneler için göğüs ucuna her emzirme de mama verenler için mamaya damlatarak verebilirsiniz diyordu
Asilloglumm Tatli_Bir_Anne_ zeytinyağı içirmedim bende çevremde duymuştum ama zeytinyağıyla poposuna masaj yapmıştım rahatlamıştı
Tatli_Bir_Anne_ Asilloglumm Devamlı yapıyorum ama faydasını görmedim, inşallah kabizligimiz tekrarlamaz, lavman yaptım bugün
Tatli_Bir_Anne_ Damymom Lavman yaptıktan sonraki 3. Güne giriyoruz bebeğim yine kabız, zeytinyağı veriyorum aynı zamanda doktorum probiyotik damlamızı değiştirdi, bebeğim hala çok huysuz, dün gün boyu ağladı yavrum
Melson21 Tatli_Bir_Anne_ Kizim 3,5 aylik, 6 gundur yapamiyordu kakasini bugun bir cay kasigi saf zeytin yagi verdim yarim saatte bir yapti ama ne yapti patlama oldu resmen 😁 cok mutlu oldum Daha onceleri de denedim, doktor tavsiyesi uzerine
Tatli_Bir_Anne_ Melson21 Bende 3 gündür veriyorum zeytinyağı, bugünde fitil de verdim, hicbir değişiklik olmadı
Tatli_Bir_Anne_ Damymom Bir kere veriyorum, gaz damlası veya probiyotik damla kadar veriyorum çay kaşığıyla hicbir fayda girmedim
Damymom Tatli_Bir_Anne_ benim 10 günolunca lavman yapmıştım sonra yine yapmadı tekrar acile götürdüm genel durumu iyiyse kucağına aldığında susuyprsa bağırsak düğümlenmesi gibi bi durum yoktur kendi yapabileceği zamana kadar beklenebilir dedi bende bekledim yine tam 10 gün doldu 10. Günde kendisi yaptı . Yapmazsa fitil yazdı bu fitili kullanabilirsin ama çok uyarmayı tavsiye etmiyorum en iyisi zeytinyağı dedi
Tatli_Bir_Anne_ Damymom Bende 5. Gün lavman yapmıştım, şimdi kavgandan sonraki 4. Gundeyiz Hâlâ kaka yapmadı, huysuzluğu katlanılmaz hale gelene kadar beklemeyi düşünüyorum. Zeytinyağını nasıl kullaniyorsunuz
Damymom Tatli_Bir_Anne_ kesinlikle bekleyin lavman sonrası bir kere de kendi yapsın . Doktor günde 4 kere yarım çay kaşığı ver dedi ama o kadarı da bana fazla geldi yağ sonuçta yoğun kıvamlı zorlanıyorlar yutkunurken . Genelde 2 kere yarım çay kaşığı olarak veriyorum . Probiyotik te kullanıyorum ve artı gaz damlası da kullanıyorum probiyotik biogaia gaz damlası da sab simplex (2 kere 15 damla ) Gaz damlası bitikten sonra kullanmayı düşünmüyorum doktorda onların faydası olmuyor florayı bozuyor dedi
Tatli_Bir_Anne_ Damymom gaz damlalarını bende kestim 2.5 aydır h8c fayda gormedim. Ne kadarlık bebeğiniz?