Zynpmom Kızlar şimdi denk geldim de yeni öğrendim doğum yapalı ( sezeryan) 20 ay olacak ama bende ki alt karın bir türlü gitmedi. Diastasis Recti diye bir durum varmış karın kası ayrılması . Ayrıldığı için o göbek kısmı hep çıkıntı gibi olurmuş . Bunu yaşayan var mı nasıl düzelecek ? 1 haftadır da spora başlamıştım. Bu durumda spor yapılınca karın kasını ayrılmasını daha da artırırmis 😔ayy
Ayssss1 Zynpmom genelde aceleci drlarin yaptigi hata oluyor bircok kiside ayni sey oluyor o yuzden sezaryen gobegi diyorlar bende sezaryen oldum ama oncesinde de alt karnim vardi şimdi biraz daha fazla var ama cok onemsemiyorum bende ust karin yoktu simdi o var onu kafaya cok takiyorjm fazla kilomda yok aslinda ama gitmiyor
ahkalbimm Zynpmom ben spora gittiğim zaman öğrenmiştim. Hareketleri yaparken hocam sık karnı derdi ben sıkamadığımı farkedip söyledim o da parmaklarıyla ölçtü yanlış hatırlamıyorsam 4 parmak ayrık çıkmıştı ama hocalar sporla düzelir dedi ben bazı nedenlerden sporu bırakınca düzelme olmadı. Yeniden başlayınca düzelir inşallah
Zynpmom ahkalbimm nasıl anlaşılıyor acaba ya ben tam anlayamadım şimdi ben normal karın kası için spor yapıyorum evde yapmasam mi çok kafam karıştı
ahkalbimm Zynpmom yani bence sen anlayamazsın çünkü parmaklarıyla aralarına bastırdı öyle anladı açıklığı. Spor sadece karın kasıyla olmaz ki vücudun her yerini çalıştırmak lazım. Ben haftanın beş günü gidiyordum salona bir gün plates ikişer günde kardio ve zumba yapıyorduk.
Zynpmom ahkalbimm bn evde alt karın ve karın olarak egzersiz yapıyordum n açıklığı iyice artırır mı diye korktum bıraksan mi yapmayı diye
Cansu48 ahkalbimm yere sirt ustu uzaniyorsunuz kafanızı hafif kaldırıp karin kaslarınızı sıkıyorsunuz göbek deliginizin tam üstünden parmaklarınızı içeri sokuyorsunuz kac parmağınız girerse o kadar açıklık oluyor diye biliyorum. Birde parmaginizin ne kadar içeri girdigi de önemliymiş. Fizyoterapist ozgeyogurtcu var instagram da onun sayfasında nasil test edebileceğinizi anlatan videosu var bende ordan izlemiştim. Zaten parmaginizi sokunca yaşlardaki kaslari hissediyorsunjz
Zynpmom kenankaan evet işte bende bunu yeni öğrendim nasıl düzelecek bu . Ben parmağımı sokunca vücudumu hafif kaldırıyorum parmaklarım içeriye giriyo hissediyorum. Tam da göbek alt karın egzersizleri çalışıyordum. Nasıl duzelecek ya moralim bozuldu
kenankaan Zynpmom benim de öyle. YouTube diastasis recti için rehabilitasyon hareketleri var, ben onları yapıyorum fark etti sanki biraz. Mekik bıraktım. Siz de mekik yapmayın aman dikkat
ahkalbimm Zynpmom alt karın egzersizi yaparsanız daha kötü olabilir internetten açıklıkla ilgili egzersizlere bakabilirsiniz
Zynpmom kenankaan o zaman o hareketleri yapayım ilk başta sonra spor a başlarım. Yaptıktan sonra ne gibi fark oldu iniyor mu göbek
kenankaan Zynpmom tabi o dışa doğru duran kavis toparlanıyor. Çünkü kaslar ayrık, kaslar iyileşip toplanınca iç organları da topluyor geri içeri. Milletin sezeryan göbeği gitmez dediği yanıldığı şey bu işte. Ayrılan kaslar. Onları ona özel egzersiz ile topladıktan sonra diğer egzersizlere geçilmeli.
Blackcloud Bende aynı dertten muzdaribim Allahtan erkenden fark edip daha fazla karnıma basınç uygulayıp dahada kötüye gitmekten kurtuldum. Stomach vakuum hareketide iyi geliyor diye hatırlıyorum, bir araştır istersen canım.
kenankaan Blackcloud merhaba, bu bahsettiğiniz stomqch vakum hareketini ne sıklıkla ve ne şekilde yaptınız?
expectopatronum Blackcloud onu bilmiyorum hiç ya 😬 ben instagramdan takip ediyorum ama hiç kanalı olduğundan falan bahsetmemiş sanırım ya da ben görmedim.
Blackcloud expectopatronum Tüh keşke olsaydı yaaa pilates annesi diye bir kadın var hatta bu kadınla benziyorlarda ama emin olamadım.
Blackcloud Ay bu post hiç silinmesin forumda araştırmıştım bu konuyu ama detaylı bilgide yoktu iyi oldu bu post.