0tulayt0 MAK_080922_ poyraz eşim koydu sanki hamilelikte ya da doğduktan sonra çok faydası varmış gibi adını da o koydu soyadlarında zaten hayır yok neyse öyle işte
gorkemcim Gktrk_ege25 gokturku esimle ben istedik tasidigi anlam itibariyle. Yavuzu kayinpederim cok istedi yavuz bi delikanli olsun diye kiramadik bizde :)
esra91 MAK_080922_ çınar ismi anaokulu öğretmeniydim öğrencimin adı bayılıyordum çınar öğrencime sanki onun kopyasını doğurdum eşimde bende kahverengi gözlüyüz öğrencim yeşil gözlü sarışındı oğlumda yeşil gözlü sarışın😀
kubraabozkurtt MAK_080922_ Benimde kızımın adı Asya 💕Babasının adı Oğuzhan Türklerin Oğuz boyunun ve Oğuz Han’ın ilk yerleştiği yer Asya olduğu için ordan bağ kurmuş diğer bi anlamıda Yunan mitolojisinde güzellik tanrıçası ölsem böyle bi bağ kurmak aklıma gelmezdi eşimde sallamıyordur inşallah eski sevgililerinden birinin adı değildir
Umaymeva MAK_080922_ Umay Meva kızımın adı. Umay Devlet kuşu demek Meva da sığınacak yer demek 💖 ikisini de ben istedim ben koydum eşimle konuşmuştuk hoşuna gitti olur dedi 🥰
1Alpveannesi MAK_080922_ tüp bebekle hamileydim.6.haftalrin sonlarinda bir sabah uyandiğimda bardaktan boşalmiscasına şeffaf su gibi bir akintim olmustu.belime kadar islanmistim. doktorumuzu aradiğimizda bu haftalarda bebeginin suyunun olmadigini ve altima kacirmiş olabilecegimi soylemişti. Ama öyle olmadigindan emindim. Bu sivinin durmadigini gorunce ve uzerine pembelesmeye baslayinca hemen hastaneye gitmek icin yola cikmistik. Tam arabaya binmek icin bir adim attigimda icimde kocaman su dolu bir balon patlamis ve disari suzulmus gibi hissetmeye basladim. O an Kanamam baslamisti. Hastaneye gidene kadar diz kapaklarima kadar kan revan icinde kalmistim. aglamaktan gözlerim balon balon olmuştu .Apar topar hastaneye gittik hastaneye girerken icimden parca parca birseylerin koptuğunu hissettim. Esimde bende bebegimizi kaybettigimize o kadar emindik ki. Bu kanama ile yasiyor olmasi bir mucizeydi. Muayene icin sedyeye yattigimda duyacaklarim icin kendimi hazirlamaya calisiyordum ki o ann güm güm seslerini duydugumda bagira bagira ağlamistim.ilk kalp attisini duymak boyle nasipmis. Benim en umudumu kaybettigim gün rabbim bana Allah’tan umudun kesilmemesi gerektigini hic birseyin son olmadigini ögretti. Ve taburcu olup eve gideken isminin anlamı kendi gibi güçlu ve savasci bir isim olsun dedik.oğlumuz olacagini öğrendigimizde ÇINAR koymaya karar verdik anlamı gibi güçlü ve dayanıkliydi benim oglum. Cok sukur suan melegim 46 gunluk kucagimda. Rabbim kimseye evlat acısı yasatmasın..daha görmeden dokunmadan koklamadan kaybetecegimi dusundugumde aklimi kaybediyordum.
tugbac MAK_080922_ 2017de üniversitede dersteyken deftere Tuğba ve Orhan yazdım, eşimle ismimizin içinden Buğra’yı türettim. Bir de yine sevgiliyken dizi izliyorduk aynı anda Ayaz ne güzel isim dedik ve Buğra Ayaz koyduk ❤️
Tuba MAK_080922_ Büyük oğlumun ismi Sarp. O zamanları eşimle İçerde dizini izlerken ilk kez Sarp ismini duymuştuk ve bir gün oğlumuz olursa ismini Sarp koyalım dedik ve öyle de kaldı😄 ikinci oğlumun ismi de Kuzey Eymen. Eşim eymen ismini çok beğeniyordu. Bende daha cinsiyetini öğrenmeden rüyamda kuzey isminde oğlum olacağını görmüştüm o yüzden iki ismi olduu☺️☺️
Acemianne1907 Kızımın ismi Hayal Efsun, 9yildir beraberiz 1 yıllık evliyiz taşa sevgiliyken düşünmüştük bu ismi benim ismim Hazal, eşimin ki Yalçın ikimizin başlangıç hecelerinden Efsunuda eşim istedi koyduk 🤗🤗🤗
nibado MAK_080922_ Oğlumun adı Baybars. Baybars bir Kıpçak Türkü iken Mısır’a köle yapılmış ancak köleyken önce çok iyi bir asker daha sonra Memlük Türk Devletinin sultanı olmuştur. Müslümanlara karşı yapılan Moğol istilalarını durdurmuş bir sultandır. Sultan Baybars maskesindeki gözyaşı damlası kölelikten gelmesini temsil eder.
NareDefne Nare Defne : Sefirin kızı dizisinde Nare ismine bayılmıştım . Defneyi eşim istedi defne yaprağı işiyle uğraşıyoruz diye
denizkabugu18 MAK_080922_ oğlumun ismi Salih ben koydum kuranda geciyor ve anlamı da güzel di hastanede düşündüm ve koydum.. Eşimle ayrıyım doğumuna gelmedi onun istediği ismi koymadım kayntama hiç saglık sormadan isim söylemiş bende koymadim die dilekçede ismi degişcegini yazmış ( postumu önceden okuyan durumumu biien vardır)
Masall_moms01 Masal koydum 💕 Hamileyken cinsiyet bile belli değilken ve hiç aklımın ucunda bile isim konusu yokken bir anda yeğenime kız olursa masal olacak dedim o an ben bike şaşırdım kendime ağzımdan bir anda masal çıkınca birdaha da vazgeçmedim masal koydum💕
benAlininannesi MAK_080922_ Kızımın ismi Eylül Deva💕 oğlumun ismi Muhammed Ali 💙eşimle beraber seçtik
Gmzadmahsn Ahsen ada koydum ahsen İnsana Allah tarafından verilen en güzel ve en mükemmel biçim demek. Hastanede doğuma gireceğim an son anda koymuştuk:)