Mervito Merhaba arkadaşlar oğlum 21 aylık 16 kilo gündüzleri normal yemeklerini yiyor hiç süt vermiyorum ancak akşam uykusunda 500ml çocuk devam sütünü içip bitiriyor bu normal mi değil mi bilemedim
Annesininmiskokulusu Mervito bende veriyorum malesef. Mamayı bıraktık gece uyumadan önce verecek başka çözüm bulamadım. Ama inek sütü olduğu için değil içeriğinde şekerle birlikte başka maddelerde bulunduğu için malesef diyorum. İleri ki aylarda da illa isterse normal ballı süt vermeyi düşünüyorum. Ben karşı değilim bi zararı olacağını düşünmüyorum. Sütü hayatımızın her alanında kullanıyoruz sonuçta.
Karpuzadam1 Mervito benim oglumda iciyo ama 500 mlyi sabah 250 aksam 250 olarak içiyo günde 500 mlyi geçmedigi sürece icebilir demisti bizim doktorumuz.
guno Devam sütü dediğiniz inek sütü değil mi? Ne gerek var ki? İnek sütünün insan için olmadığını söylüyor doktorlar artık. Üstelik yarım litre.
Aylizim04 Canım devam sütlerinin içeriğini doktorlar hiç beğenmiyor istersen badem sütü vs ile değiştir daha besleyici olur diye düşünüyorum, süt miktarıyla ilgili birşey diyemeyeceğim doktoruna bir danış istersen en doğruyu o söyler
cahillesohbetikestim Mervito bu konuda çok yorum var inek sütü zararlı vs. Diye de bilemedim doğrusu hepimiz inek sütüyle büyüdük şuan da da içiyoruz zehir değil sonuçta. 🙄
Irmakmelegim Mervito çok fazla 500 ml hiç vermenize gerek yokki sut yararı yokki kefir verin uyumadan 1 saat meyveli yoğurt yediri mesela yada bitkisel süt kullanın süt bizler için bile sıkıntılı ki bebekler için çok daha sikintili
_YanakReisinAnnesii Mervito Her canlının sütü kendi yavrusuna yarar mantığında söylenmiş. Kii öyle de artık araştırmalar neticesinde doktorlarda pek önermiyor süt biçiminde. Yoğurt peynir şeklinde tüketilmesi daha doğru ve sağlıklı olanıymış .
Irmakmelegim Mervito bana doktorum onu demişti için inek sütü yavrusuna yararı vardır insana özellikle bebklere yararindan çok zararı var demişti gerçekten de arastirrisaniz zararlarını görürsünüz kızm 17 aylık olucak daha hiç süt bilmez hatta omletine bile kıvam yogurt koyarım düşünün 3 yaşına kdr vermeyi dusunmuyrm 3 yaş snrasida 200 ml geçmem bile bile çocuğuma zarar vermek saçma olur
Kuzularinanasi Mervito evet dogru bu …inek sutu onu yavrusuna.inek sutunu mayaladiginiz zaman bizim icin faydali oluyor.sut kansizlik istahsizlik yapiyor.ama yogurt kefir peynir olarak yani mayalayarak tuketirseniz faydali.son yillarda bununla ilgili bi suru arastirma var.makale ve tezlerden uzman doktorlardan okuyup bakabilirsiniz.
Annesininmiskokulusu cahillesohbetikestim aynen herkes istediği görüşü savunabilir ama ben o kadar karşı değilim. Kendimden biliyorum deli gibi içerdim halâ daha çok severim. Hiç bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Yani çoğu kişi böyle büyüdü zaten. Evet zehir gözüyle bakılması baya tuhaf geliyor
Irmakmelegim Annesininmiskokulusu size bisey olmamais olablir ama eskiden cehalet bilgisizlik cokmus teknoloji bu kdr yoktu şuan biraz araştırsaniz zatn zararlarını anlarsınız 6 doktor prof bizzat sordum bu konuyu hoc biride sütü 2 3 yas öncesi vermeyin fermente hali çok daha sağlıklı ve yararlı dedi ve araştırdım gerçekten dedikleri doğru kulaktan duyma ahh bize bisey olmadı bebeğe de olmaz böyle bisi yok iştahsızlık demir eksikliği anemi bağışıklık düşmesine sebeb olma geniz eti büyümesi gibi rahatsız liklara yol açıyor şuan açmasına ilerde çıkar bizzat şahit olduğum çok arkadaşım ve bebek var bu konuda bilmişlik yapıp sonuçlarını ağır yaşayan insanlar bisi söylüyorsa yada doktorlar bir bildikleri vardır derim genlde 16 ay 25 günlük kzim dah hiç süt vermedim hatat yumurtası omlet yaparken kıvam icin yogurt kullniyrm kızım gayet severek yer bir küçük yogurt emin olun fermente olduğun için daha fazla kalsiyum ve yarari var
_YanakReisinAnnesii Irmakmelegim arkadaşım pirinç unuyla birlikte sütü bebesine dayadı durdu ve sonuç , ileri derece de kansızlığı demir düşüklüğü vs çıktı takviye kullanmaya başladılar
Annesininmiskokulusu Irmakmelegim Zaten bende belli bir dönemden sonra verilmesi taraftarıyım. Oğlum 20 aylık olmak üzere şuan devam sütü kullanıyorum çünkü yatarken başka bişey yemiyo içmiyo. Annem 2 yaşıma kadar emzirmiş sonrasında inek sütü vermiş. Ama sizler gibi çoğu karşı olan kişiler 2 yaşından sonrasında da asla verilmemesi gerektiğini düşünüyor. Saygı duyarım ne diyebilirim ki ona bakılırsa bazılarına göre de mama çok zararlı bebeklere kesinlikle verilmemeli bunu diyenleride çok duydum. Hatta mamayı önermeyen doktor bile gördüm. Anne sütü diyorlar başka bişey demiyorlar emmiyosa sütümüz kesildiyse ne yapalım canımızı mı verelim. Neyse sonuç olarak 4 ay sonra oğlum 2 yaşını hayırlısıyla doldursun illa yatarken bişeyler içmek isterse dediğim gibi ballı süt vermeyi düşünüyorum. Bu arada sütü belli bi miktar sulandırarak vereceğim onunda bilincindeyim ama pankek olsun omlet olsun açıkçası süt katarken pek dikkat etmedim yarı süt yarı su şeklinde yaptım çok şükür bi sıkıntı yaşamadık yaşamayalımda kimse yaşamasın herkes sağlıkla büyütsün inşallah yavrusunu🤲
Irmakmelegim _YanakReisinAnnesii çok haklısınız da ne yzkki bazı anneler takıntılı illa inek sütü vermeye bile bile çocuğa zarar veriyorlar