Tgbh28 Merhaba anneler. Kızım 3 yaşında ara sıra ikinci çocuk fikri düşüyor aklımıza kızım tek büyümesin bir kardeşi olsun ama bir yandan da korkuyorum bakamam edemem diye. Sizce iki çocuk arası kaç yaş olmalı ?
cutiebun_ Tgbh28 benim çocuklarımın arası 4.5 yaş. büyük 5 yaşında küçük 7 aylık şuan. 4 ve 5 yaş ideal diye düşünüyorum. büyük olanın kendi kendine bişileri yapabilmesi gerek bence wc, yemek yeme, giyinme, diş fırçalama vs gibi.
Monimommm Tgbh28 bence ikinci çocuk için en ideal Aralık birinci çocuğun kendini ifade ettiği tuvalet eğitimini tamamladığı zamanlar öncesinde ikiside küçükse olan sadece size olur aksi taktirde birinci çocuk okula başladıysa o zman da zor çünkü onun okul dersleri fln yine sıkıntıya girersiniz bence en idaeli iki üç yaş
durumelegimm Tgbh28 şu aralar çok düşündüğüm bir konu ve arafta kaldım. Bir yandan şu şartlar altında 2. Çocuk gerçekten zor diyorum tek olsun bütün her şeyimi onun için harcayayım yesin içsin gezsin giysin okusun tüm masraflar onun için olsun rahatça büyüsün dilediğince yaşasın. Bir taraftan diyorum ki bir kardeşi olsun birlikte büyüsün arkadaş gibi olsunlar kimseye ihtiyacı olmasın anne babaya bir şey olursa en azından yalnız kalmaz. Kendi kardeşim var 4 yaş aramız çok güzel bir duygu kızımda tatsın bu duyguyu diyorum. Ama büyüttüm 2.5 yaşında şuan yeri geldi çok zorlandım eşimin iş yoğunluğu sebebiyle sürekli ben ilgilenmek zorunda kaldım hem çocuk hem ev şuan rahatladım bir daha aynı yollardan geçmek nasıl olacak bilmiyorum benimde kafam çok karışık. Ama bir kardeşi daha olacaksa ⅘ yaşlarına gelmesini beklerim sanırım..
Kdrklnc Benim bebeklerim arasında 3 yaş var 2side nisanın 17 sinde biri 4 biri 1 yaşına gircek ilkte bebek dogudunda şasirmisti arada bı kıskançlıkları oluyor büyük olanın kucukle ilgilenince ama güzel anlasiyorlar hiçbir şekilde vurma gibi bı durumu olmadi bence ideal 3 yaş
fernweh Tgbh28 benim oğlum 2 yaşında ben tuvalet eğitimi bitip biraz konuşup kendini anlatıp falan 2. Yi yapmayı düşünüyorum kreşede başlicak onu da bekliyorum tabiki yani 3,5-4 olduğunda 2. Yi yaparım bence peşpeşe yapınca insan bitiyor çevremde peşpeşe yapanlar perişan haldeler ama çok ara koyanlarda çok zorlanıyorlar bence 3-4 yaş ideal gibi
Onurcan21 Tgbh28 araları 5 yaş çok zor çok zorlanıyorum çalışıyorum da eşim de geç geliyor yardımcı olmuyor o yüzden çok zor benim için siz şartlarınıza göre hareket edin ama çok zor olduğunu bilin
Deletedmom_73 Tgbh28 Bizde kızım 3 yaşındayken düşünüyoruz yani belki hemen olmaz o zaman 4 yaşına girmiş olur tam ideal yaş bence bana göre 😊 tabii bez kullanmıyorsanız bence olabilir.
Fatmaaliyar Ben kızım 3 yaşında ken hamile idim 4 yaşında doğdu kızınız kendi gereksinimlerini yerine getirebiliyor sadece yaşı normal
Tgbh28 @Onurcan21 eşlerden destek gelmeyince daha zor oluyor Allah yardımcınız olsun. Benim eşimde rahatına düşkündür o yüzden çocuk konusunda tartışırız her zaman benden daha yorgun olduğunu anlatır durur 😂
Onurcan21 Tgbh28 açıkçası benimkinin vakti yok sabah gidiyor gece çıkıyor işten 11 de o zamanda çocuklar uyumuş oluyor tatil günleri ilgileniyor ama tek başına büyütmüş gibşyim
Miray08 Tgbh28 pişman olursunuz. Kızım 3yasina girdi oğlumda 48 günlük her günüm ağlamakla geçiyor. Kızımın psikolojisi bozuldu bizim de bozuldu. Yanlış zaman 3yas bence.
Tgbh28 @Deletedmom_73 dha yeni 3 yaşına grdi kızım bezliyiz bırakamadık hala maalesef. Evet 1 sene dha en azından beklenmeli
asiltonunmommysi Tgbh28 ilkine de bakamam diyorduk 😂 onlar kendilerine bi şekilde baktırıyor. Maddi olarak sıkıntınız yoksa aile içinde sorununuz yoksa yapın bence. Bende 4 5 yaş düşünüyorum aralarını. Diğeri okula gider en azından diyorum. Benim tek gözümde büyüyen ilk 3 aylık dönem 😂 böyle bebek görünce ay nasıl yapcam 2. De büyütcem böyle diyorum oğlum 16 aylık şu an yolumuz uzun daha da 😂 hamilelik yaşamak istiyorum bidaha doğum yapmak istiyorum çok şükür sorunlu geçmedi