Sedaseda2 Sütüm çok duru su gibi bebeğim bazen anne sütünü su gibi çıkarıyo geri bırakıyo bide çok verimli değil mama da veriyoruz iri bi bebek olarak doğdu ama şimdi zayıf nasıl kilo aldırabilirim sütüm yağlı da değil bebeğim 3 ay 22 günlük
Elifbst Sedaseda2 doktorunuz kilosu az mı dedi? sütün yağlanması için tahin helvası kuruyemislerden yiyin kavrulmamis olanından
Kuzularinanasi Sedaseda2 kac dk emiyor.yagli sut en son gelir en az 10 15 dk memede kalsin.gogus tam bosalmadiysa bi sonraki emmede yine yarim kalandan emmeye baslasin ki yagli kismini icmis olsun.
Tuanaveannesi Sedaseda2 sütünüzün yağlanması için karbonhidrat tüketiminizi azaltıp protein ağırlıklı beslenmeniz gerekiyor. Tam tersiyse beslenmeniz duru olacaktır. 🌸
Zeynephuma22 Tahin sütü yağlandırırmış, kahvaltıda mutlaka tahin pekmez tüketin. Bunun yanında protein ağırlıklı (tavuk,yumurta,kırmızı et) ve bol ceviz yiyin inşallah sütünüzün kalitesi artar
Sedaseda2 Kuzularinanasi çok uzun emziriyorum aslında mesela emzirme bitiyo bi süre sonra su gibi bi kısmını çıkarıyo emdikten sonrada sıkıyorum hala su gibi aktif ve ben bırakmasam devamlı emen bi bebeğim var
Tuanaveannesi Sedaseda2 muhtemelen ön sütünüz fazla, ön süt daha duru olur. Bebeğiniz ön sütü emdiğinde doğru aktarıyormuyum bilmiyorum ama daha çabuk acıkıyor besleyici değerleri yeterli olmadığı için. Son süt (daha kıvamlı rengi biraz daha koyu) bebeğinizin hem kilo almasını sağlıyor hem de yağlı olduğu için daha tok tutuyor
Sedaseda2 Tuanaveannesi şu çok iyi dediğiniz bir besin var mı acaba birde bu saatten sonra sütüm düzelir mi ki kimisi düzelmez üretim artık nasıl olduysa öyle gider diyo
Tuanaveannesi Sedaseda2 bence kesinlikle doğru değil, anne sütü çok mucizevi bir nimet. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre kendini değiştirebiliyorken hastalık dönemlerinde ayrıca antikor üretebiliyorken sonradan artık değişmez demek bence kesinlikle yanlış. Kuruyemişleri ara öğünlerinize dahil edebilirsiniz. Fındık bizde gaz yapıyor ben ceviz tüketiyorum bolca. Et tavuk haftada mutlaka 4 gün ana yemeğimize dahil etmeye çalışıyorum. Kahvaltıda kaşar ve peynire ağırlık veriyorum. Ara öğünlerde de evde yaptığınız yoğurt varsa tüketmenizi tavsiye ederim.
Sedaseda2 Tuanaveannesi bu dediklerinizi dikkate alıp denicem bu hafta mutlaka inşallah faydasını görürüm emdikten sonra su gibi kusması da üzüyo yani beni o kadar emziriyorum ama süt kıvamlı değil yedijkerime dikkat edip gözlemlicem
Sedaseda2 Tuanaveannesi ay evet 10 dk da bir emziriyorum ve bu 20 dk filan sürüyo artı tabi mama da kullanıyoruz 4 kilo iri bi bebek olarak doğmuşsun şuan 4üncü aya giricez 5 kilo olması üzüyo beni açıkçası
Tuanaveannesi Sedaseda2 benim de bebeğim çok kusuyordu doktorumuz ekmeği azaltmamı söyledi, umarım faydası olur 🙏
Dilruba_1 Sedaseda2 4 ayda 1 kilo mu aldı sadece doğru mu anladım ?doktor ne dedi bu duruma peki Benim de sizin gibi olmuştu yani bu kadar değildi tabi ayda 100 gr almıştı sonra sağarak verdim öyle kilo aldı ya emmedi yada süt yetersizdi bilmiyorum mamayla da destekledim yani olmazsa mamayı arttırın bu saatten sonra süt ne kadar artar çocuk ne kadar kilo alır bilemedim sağım da yapın 4 kilo doğan bir bebeğe göre gerçekten az almış
Sedaseda2 Dilruba_1 doktor her emzirmeden sonra mama ver diyo bişey dediği yok anlamadım bana da çok az geliyo kilosu neden bilmiyorum bu çocuğa o kadar mama neresine gidiyo anlamadım niye az alıyo
Sedaseda2 Tuanaveannesi ya bunu bilmiyordum gerçekten evet ama ekmek yemediğim günler kusmuyo gerçekten düşündüm de öyle yani çok sağolun bide kilo aldırabilsem bebişime daha iyi hissedicem