Derin09 benimde ikilemde kaldığın bir konu. Ben ilk ay 2 saate bir alarm kuruyordum. 2. Ayına geçince ise 3 saatte bir kaldırıyorum. Hemşire bana şöyle söyledi.
Yani bebeğin kilo alımı yerindeyse acıktığını belli edebiliyorsa uyandırılmasana karşıyım ben . Mesela o da bi insan kendinizi onun yerine koyun. Siz açıklığınızı ifade edebiliyorsunuz. Ama anneniz 2-3 saatte bir başınıza gelip şunu ye diyor. Anne aç değilim acıkınca yerim diyorsunuz ama hayır yiyeceksin diyor. Siz hoşlanır mısınız? Hele ki gece. Uykunuzun ortasında kalk yemek ye diyor. En sinir bozucu durum. Oda bir birey ve acıkınca kalkacaktır. Anne yüreği sanki saatlerce uyusa aç gibi hissediyorsun ama bebekler acıkınca kesinlikle uyyuyamazlar. Direk uyanıp ağlarlar demişti.
Facebookta emzirme akademisi diye bir sayfa var. Orada da emzirme danışmanlari ilk 6 ay geceleri 3 saatte bir emzirin dedi.
Bende akışına bırakcam dedim. Kafam ve icim çok karıştı çünkü. Bünyesi mi alıştı bilmiyorum ama 3 bazen 4 saatte bir emziriyorum. Kendi uyanıyor. Ihh mıhh sesiyle belli ediyor. İlk defa bir kere 5 saat uyudu. Tabi bende uyuya kalmışım. Öyle güzel emdi ki. Ama ben alarm kurup uyandırirsam uyku sersemi ile gözünü açmadan 10 dakika belki emiyor. Direk kafası düşüyor. Resmen acikmadigi için memeyi dayıyorum. Bunuda farkettim yani