Birmelekannesi_ biz siirtten bu yaz tayin olduk batıya eşim komando. Yani 15-20 gün evde 15-20 gün görevdeydi. Birbirimizi göremiyorduk resmen. Görevden geliyordu ne nöbetleri bitiyordu ne 2-3 günlük kısa görevleri bitiyordu. Hamileliğimi tek başıma geçirdim nerdeyse. Doğum yaptım 15 günlüktü bebeğim göreve gönderdiler 40ı çıktı geldiğinde. Biraz durup tekrar gittiler 3,5 aylıktı neredeyse geldiğinde. Siirt merkezdeydik güzel yerdi her şey ayağımın altındaydı ama memlektten uzak koca yok yanında napayım güzel yeri. Hele ki o yenidoğan bebeğe tek bakmak aç kalmak duşa bile girememek günlerce çok kötüydü. Sizin eşiniz komandoysa süreniz dolana kadar bekleyin derim. Biz merkezdeydik ama doğudaki ilçeler veya ev götürülemez yerler çıkarsa büyük pişmanlık yaşarsınız. Şu an en azından eşiniz işe gidip akşam evine gelebiliyor öbür türlüsü çok zor gerçekten. Yalnız kalıp kendime ayrı üzülürdüm dağlarda aç yatıp susuz kalırlardı soğuktan hasta olurdu bir tane ilaç bulamazdı ona daha çok üzülürdüm. Batıdan sonra bir daha asla doğu düşünmüyoruz mesleği bırakacak