Dondurmalikahve Cikolat Daha çok küçük ama evet çok erken konuşan bebekler var ama 18 24 arası cümle kurması beklenir daha erken ve geç konuşan bebeklerin de olur. 2 yaşını geçse 2,5 yaşına gelse endise haklısınız evet ama daha bolca zamanı var ayrıca anne gel diyorsa yakında gerisi gelir açılır yani bi anda 🙂
Merlinlin Cikolat inanın bu gelişim dönemi çok hızlı. 1 hafta bile fark ediyor. Şu an 23 aylık benim evlat allahımmmm her şeye bişi diyor her şeylere 😄 akşama kadar direktif veriyor baba muz al, anne üstümü giydim, dede 3 ekmek aldı. 3lü 4lü cümleler var bizde ama çok kısa sürede değişiyor her şey
Kubra0000 Cikolat kizim 16 aylik henuz ikili kelimeleri yok. Anne baba dede nene abla emmi meme buuu (su) kedi gorunce miaa kopek gorunce haavv der bukdrlik simdilik bizimkiside
TugceRain Kubra0000 benin kızımda 17 aylık. Anne, baba, gel, dede, mama, meme, gel, bitti. Bu kadar kelimeleri 😂
Btlazz Bizde 18 aylığız ikili cümle bizde de yok ama kelime sayısı çok şükür fazla nesneleri hayvanları tanıyor sesleri çıkarıyor açtı kapattı bitti düştü gibi olaylara tepki vermeleri oluyor. 1 haftada bile değişim çok fazla olabiliyor
1Att-Anne Cikolat 27 aylık uzun uzun cümleler kurup konuşuyor bizle kendi ifade ediyor 6-7 kelime bir arada söylüyor
saribezlianne Cikolat 5 gün sonra 18 aylık olacak. 50 ye yakın kelimesi var. Fakat ikili cümle kuramıyor bizimki de
Kuzeymerve Cikolat 17 aylık oğlum gel anne baba nadir de olsa mama bide mö diyor başka yok kelimesi şu an
_The_ANA_ Cikolat 14 aylık 2li cümleler kurabiliyor Kelimeleri tek tek yazamayacağım ama ona söylediğim her kelimeyi aşağı yukarı biliyor ve söylemeye çalışıyor
balbocegiiii Cikolat 17 aylık en az 50 kelimesi vardır. Arada ikili kuruyor anne gel gibi ama tamamen ikili konuşmuyor
Baakpnr- Cikolat 12 ay 6 günlük. Anne , anneanne , baba , dede , mama , meme , gel ,hadi , attii , ayy , cici , dediş , babiş , hayır dediğimde ahhh diyor 😂 bir kaç kere baba del dede del dedi 😍 He bir de üüüü yapıyor horozları görünce 😂
Zece1 Baakpnr- Çok tatlıı 😍 Benim kızım da bunların çoğunu söylüyor 10 ay 27 günlük. 12. Ayda hepsini söyler inşallah ☺️
ikitosbikannesi Baakpnr- maşallah ya 😊 inşallah benim oğlumda söyler o zamana gelince 7 ay 11 günlüğüz 😊
dunyaylabenimaramda Cikolat Bazen ben de paranoya yapıyorum.. 13 aylık. Baba Mama Meme Annn (anne galiba Hav hav Gel Giggi (gitti) Dışında kelimesi yok. Bunlar yeterli mi az mı hiçbir fikrim yok. Benden ve babasından başka kimseyi görmüyor çünkü 🙁
Birdunyabircennetannesi Cikolat 18 aylık bu ay gelişti kelimelerimiz. Anne baba teyze aşkım horoz sesi tavuk sesi bu ay söylemeye başladı Daha öncesinde attı mama al hav ceee diyordu Çok fazla kelimemiz yok kendi isterse söylüyor bunları da çok söyleyemiyor
Ferdimom Herkesin yazdıklarını okuyunca 19 aylık oğlum gerimi diye düşündüm mama meme nene baba anne gel dede kedi köpek çiş diyor🤦