Emine_2222 Esraaa1 ben yurtdışında yaşıyorum türkiyeye ziyarete geleceğim 22 aralıkta oğluma tüberküloz aşısı yaptıracağım burda mecburi değil ama türkiyede baya yaygınmış doktor yaptırmamı önerdi 6 ocaktada oğlumun 4. Ay aşısı var ama ben menenjitide yaptırmak istiyorum ama açılar ğst ğste geliyo bi sıkıntı olur diye korkuyorum arada ne kadR bi zamna olması gerekiyor
Esraaa1 Emine_2222 yanlış bilgi vermek istemiyorum çok hakim değilim konuya bana bu açıklamayı aile hekimliğindeki hemşire yaptı bi hemşireye sorarsanız daha iyi olur ama 4. Ayda yapılan aşıyla birlikte menenjit önerilmiyor diye biliyorum çünkü ikiside canlı aşı ben 4. Ay aşısıyla rota yı yaptım onda sıkıntı yok çünkü rota canlı aşı değil
nuhamz Yoğun bakım hemşiresiyim yabancı uyruklu menenjit hastası çok gelir bize sonucu ölüm maalesef neye güvenerek yaptırmayacaksınız çok merak ettim zira ülkemizde yabancı uyruklu aşısız bir çok insan var ve bu hastalık solunumla vs bulaşıyor 🤔
Leyla0613 nuhamz merhaba belki siz bilirsiniz memenjit aşısının koruyuculuğu 5 yıl diye duydum bir yerden doğrumu acaba ben bu aşıların koruyuculuk süresi falan oldugunu bilmiyordum hiç
Aysheee-13 Saresi bexero nün çok fazla yan atkısı var dedi ana sağlık bana.. biz de aradayız napicaz şuan beklemedeyiz de.. 40 41 derecelere cikiyormus bebeklerin ateşi .. sizde oldu mu ?
Littlee Aysheee-13 ilk yaptırdığımda 39 dereceyi gördük sabahlara kadar uyumadık ama pişman değiliz yeterki korusun
Saresi Aysheee-13 yok hayır. İlk dozda oldu 37,5 oldu en fazla . Çok fazla arkadaşım var yaptıran hiç birinde 40lrda ateş olmadı
Littlee esinaltintaas bu kadar ciddi bi hastalığın aşısı bence yapılmalı. 2 dozumuz kaldı bizim onun da zamanı yaklaştı asla atlamam
esinaltintaas Aezgi vallahi bütçem olmasa bile ona para bir şekilde bulurum çok fazla ölen duydum Allah korusun önlem alma şansım varken almak istiyorum
Littlee esinaltintaas 3.ay bexsero ilk dozu 5.ay bexsero ikinci dozu 7.ay nimenrix ilk bozu yaptırdık Ayda ninemrix ikinci dozunu ve bexsero üçüncü dozunu yaptıracaz
Zcelik esinaltintaas belkide orda yeni çalışmaya başlayan bilgisiz bi kadındır bilemezsiniz. Bana kalırsa sağlık bakanlığına şikayet etseniz bile yeridir. Lütfen aşı karşıtı kimseyi dinlemeyin. 5 doz yaptırdık. Menenjit korkusu yaşamış biri olarak söylüyorum Allah korusun…
esinaltintaas Motherb gerçekten bende anlamıyorum oğlumun bütün devlet aşılarını yaptırdım ama iş özel aşılara gelince her kafadan bir ses çıkıyor
ozgulgdr esinaltintaas kesinlikle yaptırılması gerekiyor 3 doz bexsero 1 doz nimernix yapılacak. Önümüz de ki ay biz başlıyoruz inşallah 🤩 aşımızı aldık dolapta bekliyor zam gelecek diye.
esinaltintaas ozgulgdr evet aşırı zam geliyor 2 hafta önce bexsero 940 tl faldı şimdi 1250 tl olmuş nimenrixde 720 flandı o da 900 küsür olmuş şaka gibi siz en iyisini yapmışsınız