Laydaren Karakuzummm Banyo sonrası ateş yine 38e çıktıysa artık ateş düşürücü vakti gelmiş. Bağışıklık kazansın diyemiyorum ben ateş görünce, havaleye olan korkum bütün ilaç karşıtlığımın önüne geçiyor.
Sekeranne4 Bizde dün 39 la acıle gıttık brus diye bir surup verdıler şiringayla hastanede bıde pamuk ısla sür heryerını dedı atesini düsürmeye calıscaz dedı ısladım düştü ateşi 20 dakkaya 36.5 e
simiyyy 38e kadar ateş düşürücü verilmez çünkü vücudun hastalıkla savaşması gerekir. 38in üstüne çıktığında kendi imkanlarınızla düşmüyorsa o zaman ilaç verebilirsiniz. Bunu biliyormuşsunuz zaten. Saat başı kontrol edin başka yapılcak pek bişey yok zaten
Karakuzummm simiyyy evet canım biliyorum ama eşim hemen az ateşi çıksın ateş düşürücü verelim diyor ben vermeyince bana kızıyor bende panik yaptım bi Allah korusun bişey olur diye ama vucüdu direnç kazanması adına vermedim daha
sedaelif Karakuzummm canım hekimim yanımda.com bir gir bak. Çok güzel bilgiler veriyor. Hangi ateşdürücüyü kaç kiloya ne kadar vereceğime tut. İlaçsız ateş düşürme yöntemlerinin hepsi var.
Balkupum2505 Karakuzummm ateşi aniden düşürduğü için ve ateş içten devam edermiş doktorumuz öyle söyledi bize.
Karakuzummm Ecemilay yaptım canım düştü çok şükür eklem yerlerine ıslak bez koydum ama üstünü giydirsem mi acaba artık bu seferde üşüyüp hasta olmasın 🤔
Gizemctn Karakuzummm gece ateşlendi kızım ilaç verip düşürdüm ama sabah uyandığımda çok kötü şekilde titriyordu havale geçiriyor sandım acile yetiştirdim 39.2 ateşi olmuş kendini çok sıktığı için damar yolu acmadilar ilaç verdiler şırınga ile hemen düştü. 1 saat kadar gözetim altında durduk eve geçtik ama şimdi yine yükseliyor ateş düşüremiyorum. Sirkeli bez yaptım koltuk altına eklem yerlerine falan ama nafile. Bu gecede acil yolu görünüyor … Rabbim şifa bekleyen herkese şifasını versin🤲🏻
-Sema- Gizemctn sirkeli bezle değil de normal ılık su ile bezi ıslatıp heryerine sürün 5 sn kuralı ile. 5 sn den fazla durmaması gerekiyormuş. Üstünü de soyun öyle dursun
Karakuzummm Gizemctn canım sirkeli bez zararlı normal ılık su ile yapılması lazımmış diye biliyorum ama yanlış yönlendirmek istemem ben de limonlu çorap ile yapıyordum ama oda iyi değilmiş
-Sema- Karakuzummm 5 sn den uzun tutarsanız ateşi oraya hapsediyomuşsunuz yani ateş içeri vuruyormuş. YouTube da Osman Gönülal söylüyordu bi videosunda. Allah şifa versin tez zamanda inşaAllah
-Sema- Karakuzummm tabii ince bişeyle örtün odanız soğuksa kesinlikle örtün ama aşırı değil. Bi de ateşi çıkabilir tekrar. Yeni yapılınca düşüyor kompres, sonradan çıkabiliyormuş ateşi. Hiç ateş düşürücü kullandınız mı ?
AgentMom Karakuzummm kusura bakmayın ben bu doktorlarıda anlamıyorum. Çocuklarda belli bir yaşa kadar ateş için bağışıklık kazansın ne demek. Ben buna katılamıyorum. Ateşi yüksek 4 saat arayla calpol dolven varsa dönüşümlü ver. Ama dikkat et havale geçirir anlamazsın. Sürekli kontrol et vücudunu. Ve ihmal etmeden doktora götür şimdiki salgın çocuklarda ağır geçiyor ve ciğere direk iniyor. Geçmiş olsun bu arada