Yazacaklarım biraz uzun. Her türlü eleştri ve öneriye açığım. Yanlış yaptığım birşey varsa lütfen beni doğruya yönlendirin. 3 aylık kızım var. 7 yıldır beklediğim mucizemdi. 2100 gram doğdu ve 1 hafta küvezde kaldı. Sesi çok ince çıkıyordu ağladığı pek duyulmuyordu. O yüzden genelde ağlar ağlamaz kucağıma alırdım. Çok gazlı bi bebekti. Hâlâ da öyle. Gaz damlaları kullanıyorum. Doğduğundan beri. İlk zamanlar geceleri uykusuz kalmayı kafama pek takmıyordum. Hem dünyaya alışma süreci, hem 7 yıllık hasretim deyip dayanıyordum. Ama bu çocuğun uyku süreci hep böyle devam etti. Ben gece de uykusuz kalıyorum gündüz de. Hergün en az 5-6 kere masaj yapıyorum, hem sabah hem akşam birer defa kakasını yapıyor. Hemde gazı çıkıyor. Ama uyku düzeni asla yok. Geceleri sürekli ama sürekli ağlıyor. 4′ten aşağı uyumuyor. Ben kendimi dövmeye başladım, sinir krizleri geçiriyorum. Eşim işten geç geliyor ve yorgun olduğu için uyandırmıyorum. Uyandırsam da kızım babasında daha çok ağlıyor. Sürekli kucağımda tutmaktan kollarım ağrıyor, sürekli gezdirmekten Ayaklarım ağrıyor, Uykusuzluktan gözlerim ağrıyor, tek başıma bu sürece katlanmaktan başım ağrıyor. Diyelim ki uyudu, uykusu o kadar hafif ki nefesimi biraz derinden alsam o sese uyanıyor. Yatakta dönme sesimize uyanıyor. Yarım kundak yapıyorum kollarından korkmasın diye, ama uykusu ne gece, ne gündüz max yarım saati geçmiyor. Ben delirmek üzereyim. Sadece benim kucağımda sakinleşiyor. Sıcak duş aldırıp yatırıyorum yine aynı. Masajlar yaparak uyutuyorum yine aynı. Yarım saati geçmiyor uykusu. Kucağımda sabaha kadar yatar. Ama bende insanım. Kucağımdayken nasıl uyuyacam. Ne zaman bitecek bu süreç. Annem kardeşim başka şehirde. Yardım edecek kimse yok.