Beyzamnnt Şuan hasta olduğu için doktora geldik kulağına falan da baktı bir sorun yok dedi doktor. Seslendiğimizde bakmıyor bazen dedik nörolojiye götürün dedi. Bebeğini nörolojiye götüren var mı acaba otizm şüphesi için. Ne yapıyorlar nasıl bir muayene oluyor. Nelere bakıyorlar? 🙏🏻
izmirizmir35 Beyzamnnt kac.aylik bebeginiz.hemen norolpji demesi garip siz daha iyi bilirsiniz tabi ki anne olarak.her seslendiginde bakmayablir biseye dalmistr onundeki bi oyuncakla ilgileniyodur.komut aliyor mu goz temasi var mi sosyal gulumseme var mi bunlar.onemli
Aryajiya Beyzamnnt Benim kızımda adını seslendiğimiz bakmıyordu doktor tv açmamamızı Öner’de dediğinizde yaptık hemen 1 ay içinde farkı gördük artık dönüp bakıyor
Aloneeee Beyzamnnt çocuk duymuyor olabilir önce işitme testi istemesi lazımdı. Onun harici çocuk psikiyatri görür eğer otizm şüphesi varsa. Gerek duyarsa o nörolojiye yönlendirir yani genelde böyle oluyor
aleymasal izmirizmir35 benim bebeğimde 6 aylık. İsmini söyledigimde cogu zaman bakmıyor ama en ufak sese tepki veriyor. Yani daldığında birseyle ilgilenirken falan bakmıyor. Benimde aklıma hep otizm geliyor böyle anlarda
Beyzamnnt izmirizmir35 göz teması var komut bazen alıyor bazen almıyor mesela biryeri karıştırıyor hayır yapma diyorum bakıyor bana yanıma geliyor sarılıyor. Sosyal gülümseme dediğiniz nedir tam olarak. Benim oğlum ben şaka yaparım güler bana arı vız vız şarkısını söylüyorum kahkaha atıyor mesela
Beyzamnnt izmirizmir35 ama elindeki birşeyi isteyince vermiyor. Ben öğretmedim bunları şu ana kadar öğrenmesi lazım benim yanlışım 🙏🏻😔
Beyzamnnt aleymasal 15 aylık şuan ama ekrana çok maruz kaldı 10 gönder evde tv açmıyorum çak yapmayı öğrendi mesela kızıyorum yanağını uzatıyor bana. Otizmli çocuk bunları yapabilir mi 1 haftada bilmiyorum 😔🙏🏻♥️
Beyzamnnt aleymasal 6 aylık daha çok küçük ama sizde 10. Aydan itibaren dikkat edin inceleyin olsa dahi erken teşhis olursa ilerleme çok oluyormuş 🙏🏻♥️
Beyzamnnt Aryajiya evet bende çok tv izlettim çok pişmanım evde yalnızım çevremde kimse yok o yüzden açtım ama hiç biri bahane değil tabi 🙏🏻😔
Beyzamnnt Aloneeee bana da garip geldi. Duyuyor kulağına baktı doktor. Her sese döner yani pişt derim bakar mesela. Genelde birşeyle ilgilenirken dönmüyor. Ben önce psikologa götürücem o derse nörolojiye giderim dediğiniz gibi 🙏🏻
Deletedmom_58 Aloneeee evet bir işitme engelli olarak sistem böyle ilerlemesi gerekiyor saçmalamışlar 🥴
Badeninannesi1 Beyzamnnt yapamaz tabi ki ekranın olumsuz etkisini görmüşsünüz siz Otizm burda tanı konulacak bişey de değil zaten her sayfayı yenilediğimde acaba otizm mi başlığı görmekten sıkıldım artık
Gmze34 Beyzamnnt noroloji fiziksel muayene var,hastalik gecirdimi diye sorar, el ayak hareketlerini yaptirir,goz teması bakar, ayina gore neler yapiyor ona bakar, sorun gorurse ek tetkik ister
Snm_tkz Badeninannesi1 çok doğru söylüyorsun bende öyle post gördükçe artık psikolojim bozulmaya başladı eşimde bana kızıyo senin psikolojim çok bozulmuş diye
Ecemilay Badeninannesi1 valla bende çocuğa gık diyorlar bakmıyor acaba otizm mi otizm herşeyden önce babanın özürlü genlerinin çocuğa geçmesiyle oluyor diğer belirtiler vesile sadece anlatamıyorum 🫣🫣
Badeninannesi1 Snm_tkz ya evet zaman zaman burda gördüğümüz şeylerden en wz bi tanesini görüyorum baslıyorum kafamda kurmaya çok gereksiz herkes şüphesi varsa doktora götürse keşke
Aylin_07 2 hafta önce benim oğlumda aynıydı seslendik dönüp bakmiyordu evde TV fln gunduz hiç açık değil bile hani TV izlemediği halde ismine tepki vermedi oyun oynarken ve ya başka birseylerle ilgilenince bakmıyorlar dr normal dedi sonra anlemlerle konuşuyorum annem seslendi teyzesi seslendi hepsine baktı genel olarak bebekler 8.ayda isimlerine daha net tepkiler veriyormuş dr miz pyle dedi o yüzden korkmayın ama ekran da açmayın derim 🥰
Beyzamnnt Badeninannesi1 zaten doktora randevu aldım ben benim yaşadığımı yaşayan varsa diye soru soruyorum rahatsız oluyorsanız konuya girmeyin burası forum isteyen istediğini sorar zaten hassas bir dönemdeyim sizin böyle yorum yapmanız ne kadar doğru?
Badeninannesi1 Beyzamnnt çok haklısınız ben sizi de anlıyorum sadece zoruma giden ne biliyor musunuz kuzemınımin otizmli bir oğlu var ve inanın yazdığınız şeylerden çok çok daha fazlası otizm Allah hiç bir aileye yaşatmasın o süreçleri doktora gidin eminim içiniz eahatlayacak kıracak bir şey söylediysem de kusuruma bakmayın ama hepımız anneyiz hepımız hassasız okudukca acaba benım cocugumda da bu var mı diyen anı yakalayamayan cok anne var .Sevgiler❤️
Beyzamnnt Badeninannesi1 anlıyorum ama işte o anki psikolojim çok garipti ve bu konuyu birileriyle konuşmak istedim. Çevremdeki herkes bana oğlunda bir şey yok senin psikolojin bozuk diyor ☺️ sanırım panik yapıyorum zaten yarın randevumuz var erkene aldım içim rahatlasın diye 🙏🏻🙏🏻♥️ teşekkür ederim 🌸