Nimetzumra ben biraz araştırdım da pekmezlerin çoğu bizim yaptigimiz gibi kaynatma usulü yapılıyor. Çok yüksek ısıya maruz kalıyorlar ve uzun süre kaynatiliyorlar o yüzden besin değerini yitiriyormus yarardan ziyade zararli olabiliyormuş. Ama öz yazanlar oyle değil tamamen soğuk bir şekilde yani kaynatma olmadan elde ediliyor dolayısıyla daha faydalı. Ama bütün özler soğuk sıkım mi oluyor onu bilmiyorum üzerine bakmak lazım soğuk sıkım yazanlar daha iyi. Pekmezlerin de belli bir kaynatma tekniği var mı, nasıl kaynatilirsa iyi olur bilmiyorum, bildiğim kadarıyla tüm pekmezler kaynatma yöntemiyle oluyor. O yüzden bana en mantıklı gelen soğuk sıkım özler oldu. Soğuk sıkım pekmez aradım ama sanırım öyle bir şey yok, soğuk sıkım olunca galiba öz oluyor.