Eski9 parliament hep yapıyorum zaten parmağıyla birşeyler gösteriyor mesela bende onun ne olduğunu söylüyorum şarkı söylüyorum hep anlatıp konuşuyoruz zaten sanırım hazır değil konuşma dışında herşeyi yapıyor zaten böyle daha dikkatini çekecek bazı kitaplar almayi düşünüyorum bakalım kitapları aşırı seviyor çünkü inşallah konuşur yakın zamanda
Eski9 Mavi1 eğitici oyuncaklar neler tavsiye edersiniz evde aktivite masası var eğitici kopekcik var kirpi var yapbozlar var ahşap bir kaç kitabı var kartlar da var bu ara biraz kartların üstüne düşeceğim bakalım başka tavsiyeniz var mıdır bu ara kule yapmaya ve ahşap yapbozlara çok sardı sürekli onlarla oynuyor
Mavi1 Eski9 benm kızımda 18 aylık mesela biz yaklasık 3 aylıktan beri kitap okuyorum onun etkisi cok oldu bence . Hergün rutin dışarı cıkarmakta önemli . Sürekli konusuyorum kuş uçuyor mesela anlatıyorum bak annecim bunun adı kuş cik cik diyorum beraber camaşır makinasını boşaltıyoruz falan. Egitici oyuncakta dokun hisset kitapları var hem dokunması hemde hayvan esya vs tanıması için cok faydalı bence . Sürekli konusun herşeyi anlafın bebeğinize
Birbebetoannesi Eski9 Adeda yayıncılığın 2 yaş güçlendirici setini kullanıyoruz memnunum. Daha çok kitap üzerinden ilerlemek faydalı oluyor sanırım. Oğlumda 18 ayına yeni girdi. Evde TV açılmıyor. Ne kadar uzak o kadar iyi. Şarkıları kendim söylüyorum. Telaffuzlarına ağzıma bakıyor nasıl söylüyorum diye.
Eski9 Mavi1 ya açıkçası ilk cocuktaki gibi mukemmel ilgili alakalı biraz zor olunuyor ilk cocukta tek ilgi odagim oydu ama şuan bir tane daha var ablası var üstelik eşim evden çalışıyor ve bilirsiniz bir kadının işi asla bitmiyor üstüne birde ilkokul hayatı başladı bu sene resmen taramalı robot gibiyim zamanla yarışır oldum hicbirseye doğru dürüst zaman ayiramiyorum ilgileniyoruz tabi ki aliyorum kitap okuyorum kuleler yapıyoruz yapboz yapıyoruz vs anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım yetişemiyorum hicbirseye 😔
minikbirsuperisii00 Eski9 televizyon tableti telefon çok etkiliyor onları kesin algıları açılıp düzelecektir birde bol bol resimli kitaplar okuyun
Miniktospik Eski9 benim kızımda 18 aylık olacak 3 4 kelime dışında net bi kelime yok , bende çok kafama takıyorum evde ne tv ne telefon daha hiç izlemedi aktif kitap okurum etkinlik yaparım bol bol konuşurum ama yok yok yok resmen inat cidden bekliyorum hala aynı kelimeleri 🥺🥺
Eski9 Miniktospik benim kızım inatla konusmuyor herşeyi anlıyor anlayıp nasıl konuşmuyor bilemiyorum anne de diyorum iiihh diye sinirleniyor bana bilerek söylemiyor yani bir kaç sefer nenne anane anni falan demeye çalıştı söyledi de ama devamı yok sadece baba mama kanka hayvan sesleri. Birde istediğini hep ağlayarak yaptırmaya başladı sürekli miz mız şuan evin içinde parmakla gösteriyor her istediğini bende anlamıyorum doğal olarak bu sefer ağlıyor mizildaniyor konuşmasını sabırsızlıkla bekliyorum sağlıklı olsunlar da hepsi olur inşallah zamanı var demek ki
Miniktospik Eski9 tabi ki canları sağolsun tüm yavruların ama yine de insan da istiyor konuşsun anlatsın artık 1.5 yaş da oldular :(
Ozzggee Eski9 Üzülmeyin Merak etmeyin yakında anne diyecek birkaç ay geç olmuş Ne fark eder , boşuna canını sıkıyorsunuz. gelişim özeldir. Oğlum ilk anne dediğinde ne kadar mutlu olmuştum, dünyalar benim olmuştu .Ama şimdi günde 2.000 kere anne diyor…
Eski9 Ozzggee tabiki öyle cnm ikinci çocuğum zaten biliyorum bir çok şeyi iletişim sıkıntısı yaşıyoruz sadece o parmakla gösteriyor mizmizlaniyor ben anlayamıyorum ağlıyor vs elbet konuşur bekliyoruz inşallah