-Manolya- Eczaci1anne şu an bebeğim 2.5 aylık buzlukta sütüm var mesela 5. Gün sağmışım fazlasını koymuşum icirmemem mı gerekiyor yani anlamadım ?
Gulcannoz -Manolya- yoo istediğiniz zaman verebilirsiniz süt donuyor veya önceden sağılan sütler verilmiyor diye bişey yok
deniz-95 Eczaci1anne yok kolostrumun ne olduğunu biliyorum da sonradan verilemediğini ilk kez duydum.
basakhanim34 Kolostrumu sonradan vermenin hiçbir zararı yok Emzirme akademisi sayfasından bakabilirsiniz
Gulcannoz Eczaci1anne kendi sütünüzü sonralarda da verebilirsiniz bebek illa o an ğretilen sütü almak zorunda değil. Kolostrum hem yağlı hem faydalı bir süttür allah korusun hasta falan olursa kolostrumlu sütleri çözdürüp içirebilirsiniz
-Manolya- Gulcannoz bende o şekilde düşünüyorum şifa niyetine bile verebilirim hastayken diye ama arkadaşın yazdığı garip geldi
Happymomnes Gulcannoz peki buzluğa koyduktan sonra 3 ay içinde içirilmesi gerekiyor diye biliyorum öyle mi?
gigi6 Eczaci1anne bebeginiz hasta oldugunda kolostrumu sagdiginiz diger sutle biraz biraz karistirip kendi cocugunuza icirin.
Yeni-anne22 Eczaci1anne hiç alakası yok 23 günlük bebeğim yaklaşık 15-16 gün boyunca sütüm hep sarı geldi sonrasında yavaş yavaş normal rengine döndü bu durumda dediğiniz şekerli sütü alamamış oluyo bebeğim gayet içirilebilir ilk sağılan sütlerde önemli olan buzlukta 3 ay bekletip o 3 ay içinde vermek
gigi6 Yeni-anne22 nerden edindiyse bu bilgiyi insanlar inanacak sagdiklari sutu bosuna cope atacaklar. Kolostrum en kiymetli seydir gercekten de. Asilardan sonra, hafif kirginligi oldugunda cikarip iciriyorum ben de.
Yeni-anne22 gigi6 öyle gerçekten doktorum ve ebemde özellikle her seferinde söylemişti bana gelen o sarı sütü içir mutlaka diye günlerce de geldi sarı şekilde sonradan beyaza döndü o zaman çocuğum şekerli sütü içemedi zamanında 😅 saçma ve yanlış bi bilgi olmuş cidden
-Manolya- Gulcannoz YouTube da takip ettiğim bir doktor 3 ay saklandığı bilgisinin yanlış olduğunu nofrost dolaplarda asıl sürenin 12 ay olduğunu söylüyor
gigi6 -Manolya- verebilirsiniz kivami simdiki sute gore daha yogun oldugu icin bebegim icmek istemedi ben de o yuzden ayni isiya getirip karistirip veriyorum
ppzeynep Eczaci1anne Kolostrum 10 gün boyunca gelebiliyor. 3.doğumumda sütüm 8-9 günden sonra beyaza dönmüştü benim. Doktorum da 10 gün kadar gelebildiğini söylemişti.
mervemama Öyle ya da böyle elinde ilk sütünü hiç sütü gelmeyen bir anneye vermek istemişsin ki bu çok önemli sütü gelmeyen bir anne için , bi dövmedikleri kalmış .