yazgulu123 Kızlar 9. Ay aşısına gidemedik. Hasta idi ben idim. Nasip olmadı. Biraz da birşeyler duydum tereddüt ettim. Şuan 10 ay 18 günlük sıkıntı olur mu yaparlar mı
Sevval_59 yazgulu123 yaparlar mı bilmem. Ama bende aralığın 25sinde gitcem sağlık ocağındaki ebenize sorsaydınız keşke bayahta zaman gecmiss
MeetJoeBlack yazgulu123 bizim yumurta alerji olma durumu vardı o nedenle test falan yaptıracaktım, hemşireye sormuştum ne zamana kadar yapılır bu 9. Ay aşısı diye, bana dediği 12. Aydaki aşı ile arasında 1 ay kalana kadar yapılırmış yani 11 aylık olana kadar.
momylerce yazgulu123 12.ayda yaptırın. Zaten öyleydi ezelden beri. Pandemi bahanesiyle bişey çıkardılar.
Bebeto_Be 9ay aşısı kızamık aşısı takip ettiğim bi doktor önermiyor isterse videolarını izleyin Osman gönülal hoca Öner miyor
yazgulu123 Bebeto_Be hadi ya. Bende iyi şeyler duymadım. Biraz da o beni tereddüt ettirdi ama kime sorsam yaptırdım dedi. Şimdiye kadar yoktu şimdi niye eklemişler.
Alparslan_bebis momylerce yazgulu123 mülteciler geldiği için bebek çocuk hastalıkları da çoğaldığı için aşıyı 2 ye çıkardılar zaten 1 tane vuruluyor ağrı ateş riski de yok
yazgulu123 MeetJoeBlack benim çocuk hemşiresine sordum 9 11 ay arası yapılır. İstersen getir yapalım istersen 1 yaşı bekle bi ara salgın vardı ondan çıkardılar bu aşıyı ama sen 1 yaşınıda bekleyebilirsin Sıkıntı olmaz. Dedi.
yazgulu123 momylerce aynen hemşirede öyle dedi istersen gel istersen 1 i bekle dedi. Sıkıntı olmaz dedi.
momylerce Alparslan_bebis 2020 yılında pandemi nedeniyle 9.aya çekilmişti. Yapılan bazı çalışmalar gelişim geriliği yaptığını söylüyor doktorumuz bahsetti. Aşılardan hiç hoşlanmadığım için benim tercihim daha büyük haliyle yaptırmak olacak 🥲 çünkü kkk ağır bir aşı.
yazgulu123 Alparslan_bebis ben yaptırmıcam 1 yaşı beklicem. Hemşire sıkıntı olmaz dedi 1 yaşında olucak zaten.
momylerce Alparslan_bebis o zaman mülteciler de bahane olmuş oluyor 2019 yılında böyle bir yığılma yoktu çünkü 😅
doruk34 yazgulu123 kızamık kaba kulak aşısı.ben doktorumuza sordum önermedi 1 yaşında yaptırın dedi.9 ay 13 günlüğüz yaptırmadık 1 yaşında yaptıracaz.
yazgulu123 doruk34 aynen bende yaptırmıcam 1 yaşı beklicem. Nereye bakarsan bak aşı takviminde görünmüyor. E nabızda bile görünmüyor. Salgın varmış ondan ek ilave olarak çıkarmşlar
Alparslan_bebis yazgulu123 bende öyle düşünüyordum ama çevremde bir kaç kişi bizim zamanımızda 9. Ayda aşı yoktu bi su çiçeği geçirdi ishal ateş yaşadık çok kilo kaybetti maf oldu vs gibi yorumlar yaptı ebeye ve doktora danıştım bu konuyu aşıları çok suçladıklarını otizm ve diğer hastalıkların gebelikten ve genetik olduğunu artık insanlar keyifleri için çocukların eline veriyorlar tv tablet bakıyorlar keyiflerine sonra çocukları hasta oluyor aşıları suçluyorlar herşeyi konuşuyorlar yaptır dediler yaptırdım kış ayındayız ve salgın var şuan mülteciler heryerde ve hiç biri aşılı değil Allah korusun onlar daha bebek ve bağışıklıklıkları çok düşük zaten kızamık su çiçeği aşısı bu 1 tane vuruluyor koldan 1 yaşlarında 3 tane inanın çocuğum iğnede ağlamadı bile içinizi rahat tutun bende çok takıntılı bi anneyim herşeyi kurarım kafamda yapılan her aşıyı sisteme ve aşı kartlarına kayıt alıyorlar bizde hepsini vurulduk hasta olsa kendinizi suçlayacaksınız 🥹✨
tuzludakota yazgulu123 sağlık ocağı hemşiresi kampanya doz demişti bana 😂 bende yaptırmadım ama acaba yaptırsam mı diyorum bilemedim
Alparslan_bebis yazgulu123 evet salgın var mülteciler çok fazla ve hepsi aşısız neden korkutuyorsunuz kendinizi şuan su çiçeği kızamık geçirse Allah korusun kendinizi suçlayacaksınız 🥹