Gamzedagyeli Kızlar bebeğiniz doğduktan ne kadar sonra mevlüt yaptınız? Yaptıysanız evde mi yaptınız mekan mı tuttunuz? 4,5 aylık hala mevlüt okutmadim kolikti bebeğim 1.5 aydır toparladık yeni kendimize geldik. İlla hemen okutmak gerekiyor mu dini açıdan 🤔
ervakusunannesi Gamzedagyeli biz yaptırmadık, evim çok küçük birini çağırsam biri bozulacak diye kimseyi çağırmadık. Dediler olur mu evin içinde bir kuran okunsun ama zaten Her gün kuran okuyoruz evde elhamdulillah ne farkı olacak. Onun yerine hayır yapmayı tercih ettik 🤲
Beraninannesii Gamzedagyeli 4 aylıkken yaptık bizde mevludu. Siz ve bebegniz ne zaman uygunsa o zaman olur bence .
Gamzedagyeli Beraninannesii valla bir gün iyi bı gün kötü bilmiyorum ki bide simdi benle babası dışında herkesi yabanciliyor burnumdan getirir diye korkuyorum 😅nolcak bejim bu korkularım 😂
Ceylan578 Gamzedagyeli Yani zaten adak adamadiysaniz mevlüt farz degilki ister yaparsınız ister yapmazsınız zaman olarakda istediğiniz zaman yaparsınız sadece adak adamadiysaniz ozmn koşullari farklı oluyor tabi ben adak adamamışdım sadece akika kurbanini kesip onu evimde mevlid şeklinde yedirdim birde evde yapma imkanınız varsa evinizde yapın bence çünkü Kur’an ve Allah’ın kelamı geçen eve huzur melekler dolar
Gamzedagyeli Ceylan578 çok teşekkür ederim. Adak adamadim ama Allah nasip ederse kurbanını da kesicem inşallah ilerki zamanlarda.
Gamzedagyeli birminikbebekannesi 🤔neden okadar beklediniz sebebi var mı 😅bende öyle düşünüyorum biraz daha büyüsün belki bende bebegimde biraz daha rahat ederiz diye de sizde mi öyle düşünüp yaptınız merak ettim 😄
alonee Gamzedagyeli Mevlüt yapmak peyhamberimizin sünneti. Herhangi bir zamanı yok ama şimdi yaparsanız güzel olur sonuçta bebek mevlütü😊
Gamzedagyeli alonee destek olan ve yol gösteren kimsem olmadığı için kendi kendime çabalıyorum ilk defa böyle bişi yapacağım için altından kalkamayacagim diye korkuyorum 🥲
Gamzedagyeli nevabilen helal olsun çok iyi yapmışsın benim bebeğimde kolik olmasa bende hemencik yapicaktim da sağolsun nefes aldırmıyor şu😅
Mirosumm8895 Gamzedagyeli ben ilkinde 4 aylikti yaptim ikincide yapmadiim virüs hala var yeni salgın var malum çoğu evde okula giden bir çocuk var haliyle bebegin atlatmasi daha zorlu oluyo hic risk almadım
PrensesZeynep Gamzedagyeli benim kızim tam pandemi zamanı doğdu evlerde kapaliydık o dönem o yüzden mevlüt yapamadım içimde bi ukte kaldı bu durum kızim 2 yaşında oldu ama uygun olduğum bi zamanda evim küçük aileler kalabalık o yüzden camide okutmak istiyorum Allahın izniylen kismetse bakalım
Gamzedagyeli PrensesZeynep valla bende düşündüm camide okutmayi herkes saçma ne alaka falan dedi ne fark ediyor ki acaba 🤷
Melis1706 Gamzedagyeli bebegim 48 gunluk normalde 40 gununn icinde yapilir diyorlar oda bebek kucukken cunku bebegi gelenlere verip gezdiriyorlar ben bu h.sonu yapicaktim bazi aksiliklerim oldu suanlik kaldi acikcasi ben bi mekanda istedik evde hem kalabalik telasesi var ustelik kis ayinda oldugumuz icin hastaliklar cogaldi o yuzden evde yapmayi dusunmuyorum
Gamzedagyeli Melis1706 valla yaparsam da elde gezdirmem ortalık mikrop kaynıyor mekan falan tutarsanız banada detay verirseniz çok sevinirim neler yaptıginiza dair🙏
nmt41 Gamzedagyeli 3 aylıkken yaptık sünnet de olmuştu bi okunsun istedim evde yaptım güzel de geçti daha geç kalmadan yapın çıksın aradan derim bende sıcaklar bitsin diye bekledim evim çok sıcak oluyordu yoksa hemen yapacaktım
nmt41 Gamzedagyeli 60 kişi vardı 3+1 evim bi tek yatak odam boştu 🤣 diğer odalar doluydu tabure sandalye vs herkes oturdu 2,3 saat sürdü sonra herkes gitti 😍güzel geçti
Melis1706 Gamzedagyeli aynen elde gezdirmek bende istemiorum sadece hemen en buyuklerimiz anane babane gibi kisilere veririm benim esim yeni covid atlatti oyle olunca daha bi korktum acikcasi
PrensesZeynep Gamzedagyeli niye saçma olsunki bizim burda isteyen evi büyük olan evinde istiyen camide okutuyo benim evim küçük hem benim tarafım hem eşimin tarafi kalabalik bide komşular arkadaşlar derken evime siğmaz kimse bende camide okutmayi düşünüyorum hiçte saçma değil