Mrvsmt2502 Arkadaşlae merhba. Yakın zamanda aliexpress ten alışveriş yapn var mı? Ben belki 8 10 sene önce ypmıştım o zaman gümrük vergisi falan yoktu sanırım rtık var ama ne kadar ekleniyor nasıl oluyor bilmiyorum bilgilendirebilecek olanınız var mı? Mesela bi ürün beğendim fiyatı 110 TL ücretsiz kargo yazıyor 110 TL haricinde bir şey ödeniyor mu ? 🥲
BuzluKahve Mrvsmt2502 ben de durayım burada. Sepete eklenirken vergi ekleniyor. Gümrükte tekrar mı vergi ekleniyor acaba? Ben de net cevap bulamadım
anneyorgun1 Mrvsmt2502 satıcı profilinde hangi ülkede olduklari yazıyor ben bir yıl önce Rusya satıcılı fırça seti ve bluz almıştım o zaman baya uygundu 20 lira tutuyordu ama dolar o zaman 10 liraydı gümrükte 50 lira tutmuştu sırf meraktan aldım 70 liraya 20 günde gelmişti bize
Zlm Mrvsmt2502 eşim ayrı olarak birşey ödemedim dedi ona sordum 150 Euro yu geçmemesi lazım siparişin dedi
Mrvsmt2502 Zlm alacağım ürün 110 TL kargo 40 TL sepete gdince 150 çıkıyor ama eşim gümrük vergisi ürünün 2 3 katı tutuyor falan diyor anlamadım ya 😓
Mrvsmt2502 Yakın zamanda alışveriş yapan var mı ??? Intertwn araştırıyorum ürünün %30 u gümrük vergisi, 16 TL gümrük sunum ücreti, 1 TL pul ücreti yazıyor. Kapıda mı veriliyor
Mrvsmt2502 anneyorgun1 20 liralık alışverişe 50 lira vergi mi verdiniz yani 😳 şimdi daha da fazladır o zaman
Mrvsmt2502 Zlm Allah Allah. Ödeniyormuş internette yazanlara göre ama bi strandart yok sanırım ürüne göre ya da paket boyutuna göre falan değişiyor sanırım
ipekli Elektronik eşyada gümrükte anlaşılırsa vergi ödeniyor sanırım birde satıcıya yazarsanız üzerine fiyatı düşük yazıyor bildiğim kadarıyla
Mrvsmt2502 ipekli benim aldığım elektronik eşya değildi ama yine vergi ödemiştim canım. Neye göre alıyorlar anlamadım ya
anneyorgun1 Mrvsmt2502 aynen ama çanta ve fırçaların aynısı Türkiye’de 200 lira tutuyordu o yüzden aldık