Blt-0505 sürekli konuştum. Mutfağa gidiyorsam onunla tuvalete gidiyorsam onunla gittim hep. Her hareketimizi izlemesini sağladık. Kitap inceledik sürekli. Özellikle bu konuda Büyük Sorular Kitabı nı tavsiye ederim. Oyun oynarken vereceğim parçaları hep göz hizasında tutarak verdim. (bunları özel eğitim öğretmenlerimiz söylemişti.) şarkılar söyledim sürekli. Dans ettik birlikte. Başka çocuklarla bir araya getirmeye çalıştım ama bu yeterince mümkün olmadı çalıştığım için.
Oyun oynarken beni taklit etmesini beklemekten vazgeçtim. Ben onu taklit ettim (gerçekten bu tavsiye bana o kadar saçma gelmişti ki, ama denemem lazım diye düşündüm. Denedim ve gerçekten anne bebek arası ilişkiyi çok önemli bir şekilde etkiliyor.)
İlk etapta hayvan sesleri ve yansıma sesleri üzerine çalıştık (bir şeye vurunca tak tak kapıya vurunca tık tık su damlayınca şıp şıp gibi)
Bu süreçte bebek masajı eğitimi aldık ve evde sürekli uyguladık anne baba bebek bağının kuvvetlenebilmesi için.
Psikolog, psikiyatrist ve özel eğitim öğretmenlerinin hepsi de aynı kitabı önerdi. Onu okudum etkinlikleri uygulamaya çalıştım. Kitabın fotoğrafını atayım. https://images.app.goo.gl/1bFQSq3jajLYXnnu7