BalkizimBaloglum2 Benim oglumda ayni canim baya cekik gözlü hatta doktor not bile aldi dogunca çekik gözlü diye sonra bana baktilar annede cekik gözlü dediler bi sorun olsa doktorlar anlat diye düşünüyorum
Snglt Deletedmom_58 öyle demeyin yeni doğum yaptığımda sadece bu çizgi için olabilir dediler genetik test verdik iki kere lohusalığım nasıl geçti bi ben bi Allah bilir
Snglt Deletedmom_58 Birkullanici kızımın da böyle genetik bişey olabilirmiş çok kişiyle tanıştım böyle mesela babasında ve kendisinde olan var benim kızım da bi de kaynanam da var umarım onunki de böyle aktarımdır
Snglt Birkullanici değildir canım 2.5 aylık bebek benzese ilk gören bile söylerdi bunu onların yüzü doğar doğmaz belli
Snglt Birkullanici bizde de göz çekikti olabilir demişlerdi hatta tek down bakmadılar başka kromozomlara da bakıldı başka bişey var mı diye
Snglt Birkullanici genetik merkezi var orda yapılıyor . Bu arada doğum da farketmediler mi yani siz mi farkettiniz ben doğum yaptım çocuk doktoru muayene için geldi onda gördü söyledi hemen
Sunlight Birkullanici Simian çizgisinde sadece tek bir çizgi oluyor avuç içinde. Ben öyle biliyorum. Tek bir düz çizgi. Bu değil o yüzden
Snglt Sunlight hayır elin diğer çizgileri de oluyor sadece bi çizgi boydan boya dümdüz ilerliyor down sendromluların da eline baktım alt çizgi de var ama üstte düz çizgide
Sunlight Snglt anladım doğrudur tabi ama ben araştırdığımda elde sadece tek bir belirgin çizgi vardı diğer çizgiler çok silikti bizdeki gibi değildi o yüzden söyledim. Ama net kesin bir bilgim yok
Snglt Sunlight yok yok eminim dediğim gibi çok araştırdım çok kafaya taktım o yüzden eminim . Sizin çocuğunuzda mı vardı
Snglt Birkullanici doktorlar şüphe duysa gönderirler illa öyle düşün için rahat olsun ben çok kafaya taktım o kadar kişiyle tanıştım ki böyle . Ki doktorun bize ilk dediği anne yada babada var mı bu çizgi bizde yoktu sende var bak . Bizde kaynanamda var ondan geçmiş olabilir mi
__brna__ Birkullanici evet benimde bildigim kadariyla avuc icindeki cizgide belirtiymis. Ancak benim ögretmen arkadaslarimdan az cok bildigim down sendromlu cocuklarin avuc iclerinde sadece tek bir cizgi olur. Baskada bi cizgi olmaz diye biliyorum