Merhaba kızlar. Oğlum 17 aylıkken rutin kontrole çocuk doktoruna götürdüğümde muayene ederken (tartıya koyma, kulağına bakma, sırtını dinleme vs) doktor ve hemşire oğlum çok korktu ve tekmeler savurmaya kendini geri atmaya başladı kucağımda. Sonrasında doktor ise çocuğunuzda otizm demiyorum fakat ona benzer hareket farkettim çok huzursuz dedi. Neyse ben ardından birkaç gün sonra çocuk psikiyatristine götürdüm ve otizm olduğunu düşünmüyorum dedi. Rahatlasam da bir kere akıla düşünce insan ister istemez sürekli düşünüyor. Şuan 21 aylık ; göz teması var, ismine seslendiğimde bakıyor, parkta va çocukların yanına gidiyor, kovalıyor onları, arabaları amacına uygun şekilde oynuyor, anne,baba,dede,babaanne,kendi ismini kaç yaşındasın diye sorduğumda işaret ederek 1 diyor. Kuş,kedi,ördek,at,köpek gibi hayvanları sorduğumda seslerini taklit ediyor. Komutları yerine getiriyor. Sürmeli arabaları yere sürüp çıkardığı sesten ve dönen tekerleğe bakıyor ama öyle uzun süre değil. Sarılıyor, öpücük, ceee ee oynu oynar. Saklambaçı perdenin arkasına geçip saklanıp çıkınca cee ee der. Bulaşık makinasını boşaltırken yanıma gelir ve içindeki eşyaları bana uzatır. Çok hareketli ama dışarıda sürekli başka yönlere gider. Alkış bye bye yapar. Gibi gibi. Çok fazla okudum aslında ama bir sinek mide bulandırır derler ya o yüzden aklımın bir köşesinde de var