NaimeYilmaz merhaba bir şey sormak istiyorum, linkini verdiğiniz ses kartlarını inceledim atılan fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla oğlum (24aylık) neredeyse hepsinin sesini çıkartıyor. Son 1 aydır tv izliyor malesef onuda kestim ama babası açıyor geldiğinde dinlemiyor.kendini anlatma ve anlama, komut alma sorulara cevap verme şekli gayet iyi. Sorum şu mesela kediye kedi demiyor miyav olarak söylüyor köpek hav hav davula gın (güm) suyu içme ses efektiyle söylüyor bu zamana kadarda aa miyav gelmiş demedim isimleri neyse onu söyledim ama bu şekilde söylemeyi tercih ediyor. Bu durum düzelir mi üstüne düşmelimiyim. Şuan renkleri ve sayıları öğreniyoruz doğduğundan beri hergün kitap okuma, sürekli diyalog, yaptığım işleri anlatma, ona ev işi görevi verme hepsini yapıyorum ne yazıldıysa burda.İkili cümlelerinde sadece baba mama dede mama var ilerleme kaydedemedik ne zaman açılacak dört gözle bekliyorum çoğu kelimeyi hayvan seslerini söylüyor çok dert ettim kendime söylemekten çok artık kolaya kaçıp göstermeyi tercih ediyor bilerek. konuşmazsan anlayamam ne demek istiyorsun dediğimde birşeyler cıkıyor ağzından. Bana kolaya kaçıyor gibi geldi bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz