Ebruxx1 Deletedmom_34 kesinlikle katıldığım bir düşünce değil evlat o can ciğer altını da almalı banyosunu da yaptırmalı bakıma muhtaç bi bebekten bahsediyoruz sonuçta altını açtığında o düşünce gelmez bile aklına insanın benim oğlum var 5 aylık poposunu her yerini öpüyorum o benim canım çünkü ne yani bende oğlumunun altını almayayım ozaman kaldı ki oğlunuz olmayabilirdi babası yaşlandığında Allah korusun ama elden ayaktan düşse sizin kızınızda icabında babasının altını alır çünkü balıma muhtaçtır bu iyiliktir insanlıktır mahremiyet değildir
ece_arel Deletedmom_34 Allah eşine akıl fikir versin kız çocuğu olduğu için kızını hiç yıkamıyacaktırda sapık düşünceli bir insan değilse zaten gözünü kapama gayretinde bile bulunmaz kız kardeşimin altını babam alıyordu yeni doğduğunda ve 3 kız kardeşiz babamın benle 5-6 yaşında banyo yaptığını hatırlıyorum saçlarımı Bİle tarardı çok güzel anı kaldı şimdi evlendim çocuğum oldu babam demiyordurdu ki onun poposunu gördüm çünkü evladıyım hep bu şekilde yaklaşacaktır kızına üzüldüm kız çocuğu adına o zaman bende oğlumun altını almayayım çok saçma geliyor bana böyle şeyler mahremiyet aile içinde olmaz dışarıya olur ergenliğe girdiğinde zaten kendisi utanacaktır baba ya hani sonuçta sana birşey olsa mecbur herşeyi ile ilgilenmek zorunda
Peri95 acimavi Valla benim henüz bir kızım yok o yüzden ben şöyle yaptım diyemeyeceğim. Ama bi oğlum var onunda altını babası henüz hiç değiştirmedi inşallah gerekte kalmaz. Ben sadece pedagogların söylediği şeyi yazdım. Kız erkek farketmeksizin doğduğu andan itibaren mahremiyet anne bebek arasında olmalıdır. Baba elzem durumlarda olabilir diyorlar. Bende eşime sonsuz güvenirim böyle konularda ama bana ben yapmak istemiyorum çekiniyorum dersede çok normal karşılarım bunu bi mesele haline getirmem yada onu sapıklıkla suçlamam. Siz demişsiniz ya adam bebeğine karşı cins gözüyle bakmış diye, olabilir çünkü bebeklerin cinsiyeti var. Hani 3.ay olunca koşa koşa ultrasona giriyoruz ya cinsiyetini öğrenmek için.. Hayat toz pembe değil malesef çok çirkin olaylar dönüyor. Buradaki adamı sapıklıkla suçlamak at iziyle it izini karıştırmak olur bana göre. Size de saygı duyuyorum sizin kızınız sizin aileniz ne güzel ki güven bağınız oluşmuş ama herkesin öyle değil
acimavi Peri95 tabiiki cinsiyeti var, ancak anne-baba olarak ‘yenidoğan’ bebeğine direk cinsiyet konusuyla bakmak benim bahsettiğim. Neyse çoğu durum için hemfikir olduğumuz belli, bazı görüş ayrılıkları da normal, iyi günler diliyorum
Peri95 acimavi kibarlığınız için çok teşekkür ederim ☺️🙏🏻 sizce haklısınız öz eleştiri yapmam gerekirse benim kaçırdığım nokta orası oldu.. yenidoğan olunca annenin desteğe çok ihtiyacı var bunun içinde babalar ilk durağımız oluyor.. Evet çok küçükken bu mahremiyetin baba kız meselesinde pekde bir ehemmiyeti yok önemli olan bebeğin ihtiyaçlarının en hızlı şekilde giderilmesi. Baba bu düşünceye keşke daha ileriki zamanlarda girseydi hepimiz saygı duyardık. Bende size iyi günler dilerim☺️
Babybloom Deletedmom_34 erkek bebeğin altını annesi alır mı? Erkekler işlerine geldiği gibi yorumluyor her şeyi? Açıkçası ben böyle bir tavır karşısında ortalığı yıkardım Bu ne demek biliyor musun, o kadın ben erkeğim demek. Hayır o bir kadın değil o senin kızın, senin için cinsiyetsiz bir durum bu. Sadece şevkat ve sevgi duyacağın bir birey. Şehvet değil. Eğer bu açıdan bir çekince yoksa altını almadında da sakınca yok
Babybloom Yesillimon peki sence bunun çözümü babasının altını değiştirmesini engellemek mi yoksa öyle bir adamdan çocuk yapmamak mı? Yani altını değiştirtmeyince bu adam normal mi olacak, bu risk sıfırlanacak mı? Bunlar nasıl kafalar🤯
Mehy Deletedmom_34 ee oğlumuzun altınıda biz almayalım ozaman mahremiyet var elbet ama bu zor döneminizde size destek olması gerekiyor,saçmalamış biraz
35lavanta Deletedmom_34 Mahremiyet 3 yaştan sonra başlamalı bence daha akılları ozaman yeni eriyor zaten.. heleki yendoğmuş bunun mahremimi olur tabikide babası alabilir altını eşinin titizlenmesine saygı duyuyorum ama bunun için biraz fazla erken 😂😂
Damla29 Deletedmom_34 11 aylkk kızım bazen işim oluyor hastaneye gitmem gerekiyor veya oğlumu parka bi yere cıkarıyorum kaka yapmışsa alır ama ben evdeysem almaz altını sen al der mecburi durumlarda alır ama normalde almaz bende almasını istemem büyüyor çünkü egerki büyüdüğünde gene işim olursa babasına bırakmam gerekirse o altını alıcak mecbur başkasına bırakmaktan iyidir eşinizle konusun bu durumu hani işim oldugunda yada hasta olduğmda nsıl olacak almayacakmısın deyin
Kplnnn Şu muhabbet bana o kadar saçma geliyor ki. Ne yani ben de oğlumu almıyım o zaman ne alaka. Eşim hiç daha bezini değiştirmedi ama o bağlayamazsam taşarsa veya tam temizleyemem pişik olur diye korkusundan değiştirmiyor sizin sebep biraz saçma. Mahremiyet anneye babaya olmaz bu dönemde. Ben duşa girerken bile oğlumu mama sandalyesine oturtuyorum kapının önüne asla durmuyor çünkü çok hareketli anlayacak yaşta bile değiller daha.
Dilruba_1 Bu muhabbet daha önce de açıldı kaos ortamı oluştu Cevap bile yazmak istemiyorum.. Kplnnn Şu muhabbet bana o kadar saçma geliyor ki
Aaysenurrrrr Deletedmom_34 kız çocuğun altini annesi almasi gerekiyosa erkek çocuğun altını da her saat babasi degistirsin o zaman. Her seferinde olmasada 10 elimiz yok sonuçta yeri geldiğinde alir.
twinshomedesing Eşim doğduğundan beri banyosunu hep yaptırır benim yaptırdığım banyo 5tir en fazla ikizlerim var birisi kız birisi erkek bazen kuaföre gidiyorum ihtiyacım oluyor veya güzellik merkezine eşim altını değiştirir genelde ben yapıyorum Alt değiştirmeyi ama zorda kalınca da değişir ne alaka yani
Mihriiii Deletedmom_34 yani benim eşimde saolsun altını alır banyosunu yaptırır kızımın. Hatta ben ilk doğduğunda korkuyordum eşim hep yıkıyordu bebeğimizi. Bana değişik geldi. O zaman oğlunuz olursa da hep eşiniz mi alacak altını 🤷🏼♀️
Balanne_ Deletedmom_34 dinen bilemiyorum ama düşününce babası sonuçta elden ayaktan duusnce kızı ona bakamaz ozman yada oglunuz olursa siz alamazsiniz oda ayni şey bence mahremiyet vardır ama daha yeni doğan bu genç kız değil ki genel.olarak erkeklerde var sanırım ya bilmezler yada migdeleri bulanır ailesinin yanında almazlar istemezler vs. Benim eşim evde alır oda maske takacak izin versem midesi bulanıyor Muş ama k.v lerde almaz bana deme der al diye hala anlamisn değilim
Evaninanasi Deletedmom_34 bana göre alır ama başkasına göre almayabilir. Bu konuda nasıl ki benim görüşüme saygı duyulmasını istiyorsam “almamalı” diyen kesimin görüşüne de ben saygı duymalıyım 🤷🏻♀️
durumelegimm Deletedmom_34 bana çok saçma geliyor o çocuk daha küçücük 2,3 yaşından sonra mahremiyeti öğretmek için belki olabilir ama şuan için çok küçük. Annesi vefat eden çocukların altını babaları almıyor mu mesela