Yasolinne Songul_gvn Tabi ki erken ve gerek yok başlamaya 6 aydan önce ama siz zaten bunu biliyorsunuzdur. Geçiyorum o yüzden. Meyveyle başlamayın kesinlikle. Önce turuncu sebzeler, havuç, bal kabağı, tatlı patates. Sonra sebzeler, yoğurt en son meyve.
birminikbebekannesi Songul_gvn kök sebzeyle başladım patates kabak havuç daha sonra meyve yoğurt ve kaşık maması şeklinde ilerledim
zeyzehk birminikbebekannesi nekdrlıkken verdiniz bide sebzeleri haşlayıp mı iyice çatalla ezip mi veriyorsunuz
birminikbebekannesi zeyzehk ilk 3 gün kuralı tadım yaptım haşladım çatalla ezdim verdim daha sonra hepsini karıştırdım içine az zeytinyağı haşlayıp blendıra verdim yediği kadar yedirdim sonra yanına kendi mayaladığım yoğurdu vermeye başladım 4 buçuk aylık falan olduğunda hippin kaşık mamasını aldım ara öğün olarak içine meyve ezip koydum o şekilde verdim 6 aya kadar öyle ilerledim daha sonra öğünler ve çeşitler arttı kahvaltı vs derken 8 aylık olduk 😊
Oglusum210722 birminikbebekannesi benim oğlum da 4,5 aylık pirinç unu muhallebi yoğurt elma suyu falan verdim 6 aydan sora nasıl ilerlediniz öğün sayınız kaçtı mesela
Dnzaras birminikbebekannesi gaz sıkıntısı falan olmadimi biz mamayla besleniyoruz ara ara oluyo gaz sancimiz
zeyzehk birminikbebekannesi benim kızım sadece anne sütü alıyor bi kere elma püresi verdim baktım hepsini yedi sonra korktum nedense erken olur diye vermedim bugğn aşırı huysuzdu mesela eşimle elma püresi yaptık yedi ve yeni uyudu yani biraz iştahlı bi bebek ama kilosu felan gayet iyi ne yapmam gerekiyor eşim bişey olmaz bu elma püresinden ara ara verelim artık diyor ama endişeleniyorum emmeyi bırakır mı acaba
birminikbebekannesi Oglusum210722 sabah kahvaltı öğlen çorba ara öğün meyve oldu bizde 7.ayda gece de kaşık mamasına geçtik çünkü mama reddi verdi tamamen ek gıda ağırlıklı gittik gece 1 defa formül mama yiyordu şuan 8 aylık
birminikbebekannesi Dnzaras gaz sorunu yaşamadım hippin kaşık mamaları gaz sorunu yaratmadı bizde yedirdiğim sebzeleri de ona dikkat ederek verdim bi sorun yaşamadım
birminikbebekannesi zeyzehk anne sütü alan bebekler ek gıda kolay kabul etmez genelde yemesi sizin için avantaj bence eşimib kuzeninin kızı 10 aylık emiyor hiçbir şekilde ek gıda kabul etmiyor bence günde 1 defa vermeniz bi sorun yaratmaz ama ek gıdaya 6 ayda başlayın doktorlar da emen çocuklara öyle öneriyor
zeyzehk birminikbebekannesi aynen bi doktorla görüşmem lazım çünkü kilosu gayet yerinde iyi sütüm de iyi geliyor hemen vermek istemiyorum emmeyi bırakır diye korkuyorum bu yeni tatları alınca
birminikbebekannesi zeyzehk tatlı şeylerle başlamayın o zaman sebze vs de kabul etmez onların tadını aldığı için
TuBeSe zeyzehk benimde oğlum 5 aylık oldu arkadaşlarım artık ver yoğurt vs dedi. Ama dr lar ediyorsa sutunuz varsa 6 aydan sonra diyir.ki sizin sutunuz yetiyormuş acele etmeyin bence .6.aydan sonra da bir çay kaşığı kadar herseyden tadımlarla başlayım artırarak devam ede bilirsiniz. Kabak havuç balkabagi patates ilk olması gereken bence kizima öyle başlamıştım sonra yoğurt meyve vs vs devam etti.
havuclukekim Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz yorumları okuyunca şok oluyorum bebek ister mama içsin ister anne sütü Altı aylıktan önce ilk gıdaya başlanmaz. Sadece mama ile besleniyorsa bile 5:30 aylık dan sonra ek gıdaya geçer dört aylık bebeğin ne işi olur ek gıda ile dik bile oturamıyorken. Zaten ömürleri boyunca yiyip içecekler bırakında bu zamanlarda bari anne sütü ve mama içsinler.
birminikbebekannesi havuclukekim doktorlar öneriyor 4 aylık başlamayı bende doktor önerisiyle başladım hiçbir sorun da yaşamadım herkesin kendi fikri
Gezginanne35 havuclukekim 6. Aydan önce baslanmasinin ne gibi bir zararını gördünüz? 5. Ayda zaten tadimlara başlanıyor yavaş yavaş
Seydaaa5 havuclukekim vallaha eskiler çocuklarını pirinç unuyla büyütmüşler cici bebe felan sakin olun her anne çocuğunu çok çok iyi biliyor demekki hazır her cocuk bir olmaz