ZHifa merhabalar kısaca deneyimlerimi aktarmak istiyorum.
Öncelikle ben 10 aydan itibaren gece emzirmelerini bırakmaya başlamıştım çünkü yaşından sonra gece emzirmelerine ihtiyaç duymuyor bebeklerin vücudu ondan sonraki emzirmeler alışkanlığa dönüşüp sırf emmek için emmeye kalkmayla sonuçlanıyor. Özellikle diş hastalık ve benzeri durumlarda bu durum daha çok artıp ileride daha çok zorlanmaya yol açabiliyor. Ben bunun için 10 ayda gece emzirmelerini bıraktırdım.
Kızım 24 ayına girdiğinde yavaş yavaş kademeli olarak azaltarak sonlandırma işlemine bismillah dedim. Bir buçuk ay sonunda tamamen bıraktık. Şöyle ki öncelikle gece emzirmelerini tamamen bırakması lazım yani kaliteli bir gece uykusu çekmesi memeyi özellikle geceden bırakması lazım daha sonra gündüz emzirmelerini azaltarak bırakmalısınız. Benim kızım 24 ayında günde 3 veya 4 defa emiyordu. Buna öncelikle en az ihtiyaç duyduğu öğünü çıkararak başladım, öğle uykusundan uyandıktan sonraki meme emmeyi kestim. Daha sonra emmeyi ikiye düşürdüm bir hafta sonra da 1′e düşürdüm daha sonra bu bir kere emme de süreyi azalttım. Bir emmede 20 dk emiyordu önce 15, sonra 10 sonra 5 dk emdi. En nihayetinde 5 hafta sonunda günde bir defa 5 dakika emen kızıma iki günde bir 5 dk emmeyi teklif ettim bu süre zarfında her gün dışarıdaydık memeyi unutması için sürekli dışarıda oyalamaya başladım. Azaltarak emzirmeyi sonlandırma işlemine girdiğimiz için memede süt de haliyle neredeyse bitme noktasına geldi kızım iki günde bir emmeye başladığında baktı ki süt çok çok çok çok zor gelmeye başladı “memenin sarjı bitti” diyerek artık emmeyelim süt yok demeye başladım. Yaklaşık 45 günde yani bir buçuk ayda tamamen bıraktık azaltarak hiçbir şey sürmeden ve şartlamadan. Bırakalı 10 gün oldu ve göğsümde hiçbir şekilde şişme süt dolması ağrı olmadı.
Gece emzirmelerini keserseniz böyle bir yöntem deneyin gündüz içinde ve sabırlı olun