Eftal canım ilk ay sadece tattırım ve alerji kontrolü olduğu için maksat doyurmak değil, alıştırma ve deneme. Ölçümüz hep çay kaşığı miktarı kalacak. Ajerji riskine ihtimal çok fazla verilmiyor besinler. Yoğurdu 3 gün sabah tek olarak vericez. 3.günde baktık alerji gelişmedi güzel. 4.gün sabah 1-2kaşık arttırarak yoğurt vermeye devam edip öğleden sonra havuç haşlayıp üzerine zeytin yağı döküp çatalla vs ezip 2-3 kaşık vericez. İlk gün verdik 2.gün alerji yoksa havuçta da Bu sefer 3-4 kaşığa çıkarıp yine havuç vericez (tabi sabah yine yoğurt vermiş olacağız) havuç denemeniz bitti diyelim ve herhangi bir problem yok. Artık biliyoruz ki bebeğimizin yoğurt ve havuca alerjisi yok. Hadi o zaman kabağa başlayalım. Aynı şekil sabah yoğurt öğleden sonra bu sefer kabaj haşlama üzerine zeyrçtin yağı iyice ez 2-3 kaşık ver. Alerji yapmıyorsa ertesi gün 3-4 kaşığa çıkar. Bütün sebzeleri bitirince alerji yapanları yapmayanları artık biliyor olacaksın. Sebzelerden sonra meyvelere başlıyoruz. Sabah yoğurt devam yaklaşık 1 kahve fincanına kadar adım adım çoğaltılıyor yoğurt (birden değil) ay sonunda bebek 1 fincan yoğurt yiyor oluyor. Sabah yoğurt, öğleden sonra alerji yapmadığına emin olduğun sebzelerden herhangi biri ve akşam üstü artık meyve denemesi yapıyoruz yine 2-3 kaşıkla başlayarak. Mürdüm eriği verdiğin gün diyelim ki alerji gözlemledin. Bilmelisin ki ne yoğurttan ne de sebze den o alerji erikten kaynaklandı ve bir daha vermiyoruz 😍🥰😘