Tugba68 Anlatıyorum 🌸
Öncelikle kilo vermeye kararlı olmamız lazım. Ben neden kilo veriyorum ? Şahsen ben bu halimden mutlu olmadığım için yapıyorum bunu. Fazla kilo , beni hem fiziksel yoruyor, hem görüntü olarak hosuma gitmiyor. Nasıl bir fizik nasıl bir kilo istiyorum. Bunun için ne yapmam gerek? Bunun icin bedeller lazım. Başkası 5 günde 1 kilo verip, ben 10 günde 1 kilo veriyorsam bu böyledir. Yani sabır çok önemli. Önemli olan o kiloyu ne kadar zamanda verdiğin değil, verip vermediğindir. Zamanla , kilo verdikçe, yediğine içtiğine dikkat ettikçe bu süre kısalacak. 10 gün 6 ya inecek, sonra 5-4-3-2 derken zaten hedefine ulaşacaksın. Öncelikle yapman gereken ;
- hayatında kesinlikle Spor olacak. Bu yürüyüş olabilir, pilates olabilir. Ama mutlaka terleten ve hareket isteyen bir spor olmalı. Şahsen ben yürüyerek kilo vermiştim. Müziğimi açıp her gün 1 saat yürüyordum. Burası da önemli. Yürüyüş 45 dk olmak zorunda değil. Hatta ilk başta 1 saat ile başlayabilirsiniz. Alarm kurun 1 saat yürüyün. Her gün yağmur çamur demeden ben yürümüştüm. 61 kilodan 54 e düşmüştüm. Kolay olmadı. Üşendim, o gün çıkasım gelmedi ama dediğim gibi mecburdum düğünüm vardı güzel görünmek istiyordum. Sonra iyi ki yapmışım dedim tabi.
- Yemek… kahvaltı benim öğünümde kesin olmalı , ama kahvaltıda neler olmalı? Hala her gün yediğim şey ; peynir, zeytin, yumurta , arada salatalık, (sadece ağustosta) domates, kışın genelde sabahları da dahil salata. (Çok iyi gidiyor ve doyuruyor) diyetisyenler yagsız ve tuzsuz tavsiye ederler ama hic gerek yok bence zeytinyağı ve biraz tuz konulabilir.
- Canan karatay diyetini uygulamıştım kilo verirken. Şeker , tatlı şeyler yemedim. Ekmek yememiştim (hicbir ekmeği) bir süre yemezsin, kilo verince belli miktarda yersin , o da zaten kilo yapmaz.
- Sporunu asla aksatma. Çünkü misal, 1 dilim tatlı yemek zorunda kaldın diyelim, o spor o açığı kapatır. Kilo yapmaz. Nasıl olsa spor yapıyorum dersin kafan rahat olur. 👍🏻
- Akşam yediden sonra ağzıma yemek sürmedim
- Akşam yediden sonra eğer ki çok acıkırsan yoğurdun içerisine zencefil zerdeçal ve limon karıştırıp yedim
- Aynı zamanda yoğurdun içerisine pulbiber döktüm de Buda yağlarımı eritmede fayda etti
- Bol su içmek çok önemli
- Kilo verirken tuvalete çıkabilmek çok önemli özellikle her gün aynı saatte çıkmak kilo vermeyi kolaylaştırır.
- Her gün sade Türk kahvesi bir fincan içtim
- Sabahları aç karnına bir fincan Türk kahvesi içtiğimde hem Bağırsaklarım çok kilo vermemde yardımcı oldu
- Bu kahve planı kendinize göre ayarlayabilirsiniz
- Limonlu suyumu eksik etmedim her gün içtim
- Kesinlikle tüketin
- Yürüyüşe ek olarak egzersiz yaptım yani squat
- Haftanın iki günü şeklinde yapabilirsiniz
- Tabi ben pilatese gitmenizi öneririm orada kilodan mı yoksa yağdan mı gittiğini öğreniyor musunuz
- Acele etmeyin kendinize bir sene zaman verin zaten bir seneden daha kısa bir sürede kilo vereceksiniz
- Ben bunları yaptım inşallah sizlerde faydasını görürsünüz