NOG06 Dilruba_1 Valla doktor felan vermedi direk hemşireler verdi sadece doktora reçete yazdırdılar o kadar kendi doktorumuza da bua y kontrol yok mecbur 6. Ayı bekliycez
Dilruba_1 _Lavinya ben de Demir ilacına 4,5 aydan sonra başladım daha kullanalı 2 hafta bile olmadı süt içerken ıkınıyor sürekli kala yapıyor normalde bu kadar yapmazdı artık bugünden itibaren ben de vermeyeceğim 5,5 ayda başlarım belki Keçiboynuzlu bi Demir önerdiler onunla başlarım doktora sorup mamada da Demir var aslında
_Lavinya Dilruba_1 Doğrudur. Çünkü doktor da bir sürü olumsuz durum saymıştı bana. Ağır gelebileceğini falan söylemişti. Benim de aklıma yatmadı açıkçası 😅 Belki ben yanlış yapıyorum bilmiyorum ama. Normalde keçi boynuzu özünü sürekli kullanan biriyim. Bebeğim de sadece anne sütü ile besleniyor. İlaca karşı değilim ama bazen acabalar beni sürüklüyor. Hele de sizde olduğu gibi bebeklerimizin günlük rutinlerini olumsuz anlamda etkiliyor olduğunu gördüğümde.
mucizem_200921 SNA-20-07-22 sağlık ocağının kullanmadım paraben var sidefer ya orcean kullandım çok memnumum kaka sorunu ve ya renk sorunu yaşamadm
SNA-20-07-22 mucizem_200921 bu vegafron ağızda falan kırmızı kırmızı lekeler yapıyo 5 damla vermemi söylediler niye diye sormak aklıma gelmedi ağlıyoken aşı sonrası çocukla ilgileniyom diye
SNA-20-07-22 Bende pancar pekmezi veriyim onun yerine arkadaslar bi yandan dişleri çıkmadan çürüme yapıyormuş bu bilgi dogrumu sizce @pogacayanakk @NOG06 @Dilruba_1 Ve diğer anneler
NOG06 SNA-20-07-22 Diş çürümesi yapıyor mu bilmiyorum ama yapabilir çünkü çok tatlandırıcı var içlerinde, bende doğal pekmez vermeyi düşünüyorum ama şöyle 5 ay 20-25 günlük felan olunca ondan sonra kontrolleri var doktorlara danışcam
pogacayanakk SNA-20-07-22 çok saçma araştırılıp söylenen bir şey değil bu kulaktan dolma bilgilerle yazıyorlar buraya. Kullanmayanların bebeklerinde bir kansızlık çıksın nasıl da koşa koşa gidip alırlar kan damlasını. Ben düzenli kullandım kan damlasını ona rağmen kansızlık çıktı bebeğimde
ByzIpk27 SNA-20-07-22 hangi ilacı önerceğini bilmiyorum 4 aylık şuan 5.ay kontrolünde söyler doktorumuz. Sağlık ocağının verdiğinin adını bilmiyorum hiç bakmadım bile kullanmicağım için
SNA-20-07-22 _Lavinya işte bebek daha ek gıdaya geçmedi ben nası durdurcam emmeden yada mama vermeden onu düşünüyorum dünden beri
_Lavinya SNA-20-07-22 Kaç saatte bir besleme yapiyorsunuz? İki vaktin tam ortasında verseniz bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
SNA-20-07-22 NOG06 bende danışıcam yok ya kafaya göre kullanamayız ki tamam d vitamini yararlı ama kan ilacı niye diye sorucam açıkcası
SNA-20-07-22 Buglemmim ben 4. Ay aşısını olduktan sonra kullanmaya başladık ama işte kafamda deli sorular bi yandan ishal antibiyotik kullandıgım için
SNA-20-07-22 ggl bize verende hemşire aklım almıyo ne dogru ne yanlış 😏 bende keçiboynuzu yada pancar pekmezi.veriyim kansızlık olmasın diye de bi sorunumuz yokken vermeleri kafa yorucu
mucizem_200921 SNA-20-07-22 5 damla kilosu kaç ki normalde kilo başına bi damla hesaplıyorlar vegafron hiç kullanmadım cnm ama şu sağlık ocağının verdiği de öyle yapardı sidefer çok iyi tadı da ağızda boyamaz ve kaka rengi de değişmez durumun var ise onu al cnm
Hamzaninannesi1411 ggl bize de 2 saat emzirme diye bisey demedi ilk kez duydum. Ne çok aç karna ne çok tok karna olacak şekilde verebilirsin dedi
SNA-20-07-22 Hamzaninannesi1411 kullanma talimatını okuyunca bugun vermeme kararı aldım dokunur falan🤒
ggl Hamzaninannesi1411 bana onu da demediler yazıyorum dedi yazdı. ben oğlumu bir kaka için 3 farklı doktora götürdüm her biri farklı bir şey dedi . doktorlarda kafasına göre bir şeyler söyleyip bitiriyorlar valla güvenim kalmıyor böyle olunca
Dilruba_1 _Lavinya doktor da bir sürü olumsuz durum saymıştı bana. Ağır gelebileceğini falan söylemişti O zaman doktorunuz kaçıncı ayda kullanmayı tavsiye etti kaçıncı ayda kullanırsak kullanalım bu eninde sonunda kullanılacak ve yan etkiler yaşanacak kaçış yok Keçiboynuzuna ne zaman başladınız 5 aylık bebeğe verilir mi ki
Hamzaninannesi1411 SNA-20-07-22 bebeğinizin kan değerleri düşük çıkar herkes veriyor bebeğine. Bizim sağlık ocağı 3 damla ver demişti öğrendim ki kilo başınaymış. Dün bebeğim biraz rahatsızdı acile gittik kan idrar istediler şükür enfeksiyon yokmuş ama kan değerleri düşük çıkmış kan damlası kullanıyor mu diye sordu direk. Bu damla önemli size kalmış
SNA-20-07-22 _Lavinya her ağlayışında veriyorum memeyi mesela gece sabaha kadar emiyo sabah kalkıncada emiyo öğlen de mama veriyorum bide gece yatarken o ararlarda emziriyorum bebek küçük daha durduramıyorummki
Mamastuna SNA-20-07-22 demir ilacı kullanmama rağmen kansızlık çıktı,demir beyin gelişimini çok etkiliyor öyle pekmezlw felan da demir depoları dolmuyor maalesef,ben her gün pekmez damla kullandım yine düşük,damla sayısını artırdık,
SNA-20-07-22 Mamastuna Allah aşkına arkadaslar eskiden hangisi vardı eskiden tıp bu kadar ileride değildi bizler nasıl büyüdük hayret içindeyim Doktora danışacağım yinede verip vermeme konusunda kararsızım çok
SNA-20-07-22 umutunannesiiii bizede hemsire bişey demedi kendimden yola çıktım hani hamileyken ferrum kullanıyodum süt ile süt ürünlerini 2 3 saat önceden tüketiniz karıştırmayın dedikleri için kafam karıştı
Mamastuna SNA-20-07-22 günümüz kronik hasta sayısı,anemi ,şeker vs. Hadsafada,büyüdük ama nasıl büyüdük, sorgulanir,doktorunuza danışmak en iyisi,ben tecrübemizi paylastim sadece