eylulmin İyi akşamlar kızlar. 2.5 yaşında kızım influenza olmuş. Ateşi bi düşüp bi çıkıyor. Ateşi düşürebilmek için neler yapabilirim? Ara ara ılık duş aldırıyorum, 4 saatte bir calpol veriyorum. Başka bir öneriniz var mı?
Tirtil35 eylulmin gecmis olsun atesi ne zamandir var calpolle dusmuyorsa sadece dolven kullanarak dusurmeyi deneyin
ayse42_ eylulmin merhabalar ateş en az 3 gün boyunca yükselip düşecektir yükseldiği zaman çocuğunuzu zibinla durdurun ama dikkat edin bu kez usutmeyin zaturrye cevirmesin 4 saatte bir dönüşümlü olarak calpol ve pedifen kullanabilirsiniz çok geçmiş olsun
mrv94 eylulmin elini yüzünü ensesini ayaklarını yıkayın soğuk kompres yapın eklem yerlerine de bez koyabilirsiniz. Bizim en son ateşimjz yükseldiğinde hemşire bu şekilde yaptırmıştı çok faydası oldu. Çok geçmiş olsun
eylulmin Tirtil35 çok sağolun. dünden beri ara ara çıkıp iniyor. Bir de Dolven aldırayım eşime. Onu kullanayım
Tirtil35 eylulmin dolveni 8 saatte 1 verin ama.bide calpolle beraber donusumlu kullanmayin yine doktra danisinda kullanmadan once
Milaguzelova eylulmin calpol 6 saatte bir veriliyor. Ama calpolle düşmediyse verdikten 3 saat sonra dolven, 3 saat sonra tekrar calpol seklınde ılerleyebılırsınız. Gecmış olsun.
eylulmin Tirtil35 yok sadece dolveni kullanırım. Calpol içireli birkaç saat oldu ve yine ateşi çıkmaya başladı. Bundan sonra Dolven kullanırım sadece. Belki o daha iyi gelir. Doktor ateş düşürücün varsa kullan demişti.
eylulmin ayse42_ çok sağolun aynı dediğiniz gibi oluyor. İnip çıkıyor. Sadece zıbınla ve ince bi eşofman giydirdim ayaklarında da çorap var. Üşütmez diye düşünüyorum
ayse42_ eylulmin insAllah aman dikkat edin ateşe nolur başka herhangi bi enfeksiyon u varmı yani antibiyotik falan verdimi doktorunuz aynı zamanda benim oğlum boğaz enfeksiyonu oldu..zor bı süreç sabır gerektiriyor biraz Bizim ateş dün gece 40 buldu bide doktorumuz ateş düşürücü etki etmesse yani ateşin düşmesi yarım saati bulursa fitil kullan dedi sizde doktorunuz bı sorun isterseniz
eylulmin mrv94 çok sağolun. Koymak istiyorum ama izin vermiyor asla çok ağlıyor. Ben de kıyamıyorum. Arada bi banyoya götürüp yüzünü filan yıkıyorum.
eylulmin ayse42_ influenza için bi ilaç verdi bir de ateş düşürücü kullanın dedi. Boğazları da kızarıkmış. Bir iki gün böyle devam eder, ilacı kullanınca toparlar dedi. Ateşi beni de korkutuyor ama sanırım bi düşüp bi çıkarak geçiyor bu hastalık. İnşallah tez zaman da atlatırlar. Size de çok geçmiş olsun.
BusraEymenYener Bize de dün influenza teşhisi kondu pozitif çıktı yani. Enfluvir şurup ve ateş düşürücülere başladık. Dün gece de ateşi oldu. Ancak bugünümüz iyi geçti çok şükür. Sizinde kısa zamanda düzelecektir sağlıklı günler dilerim çok geçmiş olsun.
eylulmin BusraEymenYener evet bize de aynısını verdi. Size de çok geçmiş olsun. Tez zamanda atlatırlar inşallah
mrv94 eylulmin o zaman elini yüzünü ayaklarını yıkayın ben yarım saatte bir yapıyordum kulak enfeksiyonuyla beraber boğaz kızarıklığı geçirdi ateşi çok yüksekti ateş düşürücü ve antibiyotikle bir de o yöntemle ateşini düşürdük. İnfluenza için iyi gelir mi o yöntem bilmiyorum yine de doktorunuza sorun yanlış yönlendirme yapmayım
melegim26 eylulmin merhaba 3 gün önce yazmışsınız ama benim de 2.5 yasinda kizim influenza pozitif günlerdir hiç bisey yemiyor doktor bi şekilde yedirceksiniz dedi ama minkun değil yemiyor yani sizde var miydi böyle bi durum . Gözlerinde capaklqnma irin şişlik var öksürük var aynı zamanda boğaz enfeksiyonu da varmış ve çok halsiz surekli uyku halinde
HusneB eylulmin sağlık ocağı hemşiremiz önermişti enfeksiyon hastalıklarında kuru dutu kaynayıp suyunu icirirseniz enfeksiyon atmasına yardımcı olurmussunuz
eylulmin melegim26 evet maalesef. Zaten iştahsız bi çocuktu. Yemeyi bırakmıştı neredeyse. Gözlerde çapaklanma vs hariç geri kalan her şey aynıydı. Şimdi daha iyi çok şükür.
melegim26 eylulmin yani hiç bsey yemiyor nasıl yapcam bilmiyorum corba dahi yemiyor ilaç verince kusuyor haliyle mide boş olunca ve halsiz surekli uyuma isteği ne zaman bitcek çok korkuyorum duzelemeyecek iştahı böyle kalicak diye çünkü çok ağır geciyor
caniminikizleri eylulmin geçmiş olsun biz bir hafta ne çektik bu hastalıktan daha da ilac kullanıyoruz oğlumun birini hastaneye aldılar 3 gün yattık çıktık serumun içine vurdukları iğnenin verdikleri şurubun çok faydası oldu o oğlum iyileşti bu sefer ona hastanede yatirken ben diğeri ateslenmeye başladı kaç defa acile gittik geldik esimle birlikte hatta birinde ateşi 40 derece olmus ben disardaydim bı geldim dudakları morarmış acil ambulansi aradım direk hastaneye koştuk kan testi alındı kanında enfeksiyon çıktı hastaneden bu hastalık için bir ilaç vermişlerdi ben onu kullandım hem antibiyotik tedavisi hem o ilaç hem ateş düşürücü hepsi çok şükür fayda etti şu anda ikiside çok iyi ateş düşürücü olarak hastanede brus diye bir ilaç kullandılar banada aynısını verdiler çok fayda etti ya değilse ne calpol ne dolven ne parol hiç bir etki etmiyordu bu influenzanin bı ilacı var onu kullandım ben hastaneden onuda verdiler çok şükür hemen toparladilar nasıl bir hastalikmis bilmem ilk defa başımıza geldi şimdi çocuklarda bu salginmis herkes dikkat etsin valla bu hastalıktan çok kötü oluyor çocuklar
eylulmin caniminikizleri çok geçmiş olsun. Kendinize de çok dikkat edin. Doktor bana demişti sana da geçecek diye. Ben de kaç gündür yatak döşek yatıyorum. Kızım iyileşti sayılır ama ben çok fenayım.
caniminikizleri eylulmin Allah razı olsun sizlere de geçmiş olsun çok şükür bizlerde bsey yok cocuklarimda baya toparladı gayet iyiler elhamdülillah rabbim cümlemize şifa versin 🙏