Gryffindor artık tuvalet eğitimine başlayalım anne diyor bebişiniz. Oğlumu yaklaşık 2.5 aydır tuvalete yaptırıyorum şuan 15 aylık. Daha rahat ve mutlu oluyorlar , zor evet ama en azından kaya bsşlayalım dedim bizi annem 10 aylıkken bezlemeyi bırakmış. Erkek çocuklarında ters teper tuvaleti travma haline getirmeyin dşye bekleyin deniyor ama yavrum baksana koltuk arkasına kaçıyor diyorsunuz o hazır , size anlatmaya çalışıyor.
Ben nasıl denedim onu da anlatayım. Her kakası geldiğinde durup seslenir ve ıkınmaya başlardı. Onu öyle görünce hemen alıp tuvalete tuttum , bacakları karnını sıkıştırınca çocuk hiç ıkınmadan daha rahat yaptı. Hadi dedim annecim şimdi totoyu bocımyapalım. Totoyu da yıkadık . Ardından annem hadi kakaya baybay diyelim sifonlu çekelim diye hem gösterip hem yönlendirdim. Klozet baybay yaptı ve sifona bastı, ses önce garibime gitti ama evde ikimizden başkası olmayınca mecbur ben lavaboya giderken kapıyı açık bırakıyorum onu görmek için olaya aşina . Sonra tekrar bastı sifona ve baybayı tekrarladı.
Böyle birkaç gün ben takip ettim , 1haftanın sonunda kendisi gelip Ba deyip el sallıyo,baybay mı gidelim annecim dediğimde artık evet anlamında başını sallıyor. Hadi koş dediğimde yataktaysak ters dönüp iniyor veya ayaktaysa lavaboya koşuyor.
Çişe henüz hazır değil , daha tutma kasları tam gelişm