Gktrk_ege25 3 aylık bebeğimi 1. Ayından belli serum fizyolojikle şırıngayla açıyorum gittiğim 2,3 doktor da acmamı söyledi bugün doktorumuz 2 yaşından önce yapma dedi kulak zarı zarar görürmüş yapan yada yaşayan var mı ?
Mrysmg Gktrk_ege25 benim bildiğim bebegin kafa ve vücudu yan oldugu sürece bir zararı yok aşırı basınçlı yapmıyorum yinede
Meryem64 Gktrk_ege25 2 aylik bebeğime sürekli yapıyorum benim doktorumda serum fizyolojiyi tavsiye etti
12Ayse Ben enjeksiyonlar acıyorum ve doktorum onu önerdi şırınga filan iyi değil dedi ve başka doktora sorduğuma oda enjeksiyonla açmam daha iyi olduğunu söyledi
Ahsenzum22 Benim on yaşında kızımın burun delikleri normalden çok dar çok çabuk tıkanır KBB uzmanı kendisi bize enjektörle açmayı gösterdi sadece yaparken çok dikkatli olun biri mutlaka tutsun yan dönerken yapın dedi şimdi bebeğimin de çok tıkanıyor çocuk doktorları aynen sizin dediğiniz gibi püskürmeyi ve otribebe ile çekmeyi tavsiye etmiyoruz orta kulak iltihabı yapıyor dediler aaz az birer damla damlatın dediler ama öyle de açılmıyor
Gktrk_ege25 Ahsenzum22 Ahsenzum22 otri bebeyle cekiyorum şırıngayla iki deliğe uyguluyorum ama aklım karıştı doktorda eğer aürekli açmazsan bronşit olur diyor
Ahsenzum22 Gunes789 enjektöre. Çekip iğne kısmını çıkarıp bebeği yan yatırınca burnunun bir tarağından püskürtüp diğer tarafından çıkarmış oluyorsunuz
Gktrk_ege25 Jelibonsmom evet ya sağlık ocağındaki doktor her emzirmeden önce aç serum fizyolojikle dedi
Meryem64 Gktrk_ege25 benim kizim girip oldu 2 aylik doktorum sürekli açmamı syledi ve bnde günde 4 5 kere yaptim cok rahatlıyor
Mrysmg Gktrk_ege25 her doktorun önerisi değişkenlik gösterebiliyor malesef ama annesi olarak uygun olanı seçmek size düşer hangi doktorun söylediği kafaniza yatiyorsa onu yapin ki bebek burnu hep temizlenmesi gereken birşey fizyolojik olmaz Aspiretör olmaz ise cok zor ki hastanelerde bile bu islem yapiliyor bilemedim yani
Polannem Burnu tıkalı diye acile götür serum sıkıp temizleyeceklerdir. İki ay 10 günlük bebeğime yapıyorum bende doktor sıkıntı olmayacağını söyledi. Ama aksini düşünen doktor da çok. Kimisi iki yaşından önci yapılmamalı diyorlar hangisi doğru tartışılır
Gktrk_ege25 Polannem evet ya tıpda herşeyin net olması gerekiyor aslında burnunu acarken ağzının acık olması gerekirmiş yoksa kulak zarına baskı olur patlatma olurmuş
Sibel22- Pediatri hemşiresi olarak çalıştığım zaman 10 kez yaptığımız oluyor ki hiç bi yan etkiyle karşılaşmadık. Kendi oğlumu da Yenidoğandan itibaren yapıyorum . Yapın dikkatli olun sadece 🌸