Sunlight 121 Evet bi kardeşinin olması çok güzel ama 5,5 aylıkken değil. Ne acelesi var ki neden hem kendinize hem bebeğinize eziyet gibi geçsin. En az 3-4 yaş araları olması lazım iki çocukla da rahat ilgilenebilmek için. Büyük olanın biraz kendi kendini idare edebiliyor olması gerekli
121 Sunlight Ben zaten tek çocuk diyorum hep, buraya sadece sormak için annelerden fikir ve tecrübe bilgisi almak için yazdım, yoksa aceleyle yapmak için gün saymıyorum şu an yapmaya gitmeyeceğim ☺️
Elizinannesi01 121 bana dediklerinde isteyen kendi yapsın diyorum. Bebeğim iki buçuk aylık. Benim kuzenimin bebeği on aylıkken ikinciye hamile kaldı ikinci yavru çok sıkıntılıydı be diğeri de çok küçük olduğu İçin oda ilgi sevgi istiordu mesela o süreli ara vererek hap üst üste yapma çok zor der. Siz bilirsiniz tabi ama benimde bakacak kimsem yok mesela o nedenle en az iki hafa üç yalına gelmeli kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi diye düşünüyorum
121 Elizinannesi01 yok yok valla yapamam iyi ki de sormuşum, tek çocuk devam edeceğim. Benim için bir de her dönemi zordu hamileliği lohusalığı emzirmesi kafama takılan şey beni düşündüren yok çocuğun yalnız kalır gibi cümleler oldu oda hemen vazgeçtim bebem kendine arkadaşlar edinsin 😂
Elfvli 121 yani hersey gibi onun da zamanı var bence. Yoksa yemin ederim cocuk ziyanligi. Birde malum ülke şartları. Gönlünüze göre olsun.
121 nazlimom_ hepsi aynı nefret ediyorum her halta karışırlar bir şeye yardım etmezler tek çocuk olacak ya valla ben çok çektim
121 sedaelif ya siz öyle denmez diyorsunuz ama ben aşırı cahil insanların içinde kaldım. Ben hamileyken 2. Zamanını soranları bile duydum başta kaynanam olmak üzere. Yoksa ben de düşünmüyorum.
sedaelif 121 😂 canım çevre hep böyle zaten sorarlar. seni düşünmezler. hele eskilere kalsa doğurup doğurup duracaz bide üstüne bi ton iş yapacaz çünkü onlar yapmış bizimde yapmamız gerekli. Sorarlarsa Allah nasip ederse uygun bi zamanda yaparız felan de geçiştir. Terslemeyede gelmezler çünkü.
Rafadan_anne 121 5 aylik bebekle cok zor olur canim. Kimseyi dinleme. Zamani gelince belki senin bebek ozlemin olucak kardesi olmasini sen istiyeceksin. Kendini hazir hissetiginde düşünürsün. Kendini hic bir seye sartlandirma.
121 Rafadan_anne çok haklısınız zaten asla öyle bir düşüncem yok tek çocuk diyorum hep. Gerçekten çocuk büyütmek çok zor
121 Deletedmom_33 ay valla benim düşündüklerimi yazmışsınız. Evden kediyi at sokağa yok evin her gün düzenli tozunu al ay ben neler duydum ve yaşadım. Gerçekten kuzenim var o tek kardeş gayet mutlu hayatına devam ediyor hiç de bir eksiği yok
Deletedmom_33 121 Ya görüyoruz Tv’de filan kardeşleri. Neler yapıyorlar birbirlerine bazıları. Kendi 3 tane doğurmuş kaynanam ondan diyor. Neymiş kayinpederler 8-9 kardeşmiş ölenlerle filan 14 muymus. Bunları anlatıyor. Birinde eşime dedim senin babannen köpek gibi dogursuysa benim de mi köpek olmam lazım salak salak gelip başımı sisirmesinler dedim 🤣🤣
Tarcn_34 121 😂 hiç şaşırmadım. 2. Çocuk yap tabi ki. Kardeş güzel bişey. Ama şuan daha çok erken. 🤷 Doğru zamanda hayırlısı ile ..
Minikmucizemiz1301 121 saçmalık daha 5 aylık bebeğiniz böyle düşünenler yardım konusuna gelince yada her hangi bi aksi durum olduğunda psikolojik olarak bile etrafta bulamıyorsun ama akıl vermeye gelince herkez birinci sırada maşallah önce ağız tadıyla çocuğunuzu bi büyütün ki lohusalik depresyon en basiti (basit değil ama) hormonlarıniz bile suan normal değilken bence en büyük saçmalık vicdan yaptırmaya çalışıyorlar neden tek cocuk bakabilecek durumdaysa psikolojideyse bi insan daha fazlası olmalı ne alaka elbette çocuklarımız herseyimiz ama bizden de giden şeyler az buz değil o yüzden tamamıyla sizin ve eşinizin kararı olan bisey icin kimseden akil almayın
121 Minikmucizemiz1301 ay yemin ederim beni anladınız bence benim lohusalığım bitmedi aşırı duygusalım hassasım zaten her günüm bir sebepten ağlayarak geçiyor. Bunlar öyle yüzsüzler ki fikirlerini sormuyorum söylüyorlar yani eşimde istemiyor tek çocuk olarak konuşmuştuk taaa evlenmeden önce ikimizde çalışıyoruz diye. İşte öyle şeyler buraya da yazıp fikir almak istedim iyi ki de yazmışım
Drana 121 evlenir evlenmez hamile kaldım sonra iki çocuğum oldu , ikinci 4 aylık bana da hemen 3. Çocuk baskısı başladı, istemediğini görüyorlarsa ekstra zevk alıyorlar söylemekten. Boşver milleti sen ne zaman hazır hissediyorsan.
121 Drana evet bazı her bokologlar var affedersiniz ama mesela benim kaynanam karga gibi ses tonuyla her halta karışmasa olmaz
Minikmucizemiz1301 121 10 ay 16 günluk bebegim var bende öyleyim hala daha durduk yere ağlıyorum daralıyorum hersey cok.uzerime geliyormuş gibi cunku hayatimiz tamamen değişti önceliğimiz uyku duzenimiz yemek yeme alışkanlığımız o yuzden dışarıdaki insanlara kolay bana birisi bunu sorsa kesinlikle sert bi dille terslerim bu sadece eşimle benim sorunum böyle açık seçik rahatlıkla sorulabilecek soylene bilecek bisey degil bizim insanlarimizdaki düşünceler sabit malesef bol bol bebeğinize hava alın fırsat oldukça lohusalik 1 yıl bitmiyor o yuzden olabildiğince tek başınıza kalmayın uzun süre düşünceler insani mahvediyor çünkü