Sevda6767 Herkese merhaba.. kızım 13 ay 11 günlük. Bir aydan uzun süredir yürüyor ama hâlâ çok fazla düşüyor. Bazen ayakta zor duruyor dengesi bozulup düşüveriyor. Dışarda zaten hiç cesaret edemiyorum elini bırakmaya. Düşe kalka büyür derler ama görenler de niye bu kadar çok düşüyor diyo eşim bile endişe etmeye başladı. Bir aydır hiç geliştiremedi. Sizin yürüyen bebisleriniz ne zaman yürüdü bu kadar çok sık düşüyor mu?
Deletedmom115 Sevda6767 10. Ayda yürüdü şuan 15 aylık hala düşer hatta dizleri kanar ama ben sürekli elini bırakırım ki kendi öğrensin. Bence sizde elini bırakın zamanla dengede durmayı kendi yürüyerek öğrenecek. Elbette düşer vs ama zamanla öğrenecek.
Deletedmom277 Sevda6767 görümcemin kızı 2 yaşında hala sık düşüyor. Çok normal bence 1 aydır yürüyormuş daha yeni 1 senedir yürümek nedir bilmiyordu sonuçta ☺️
kubraege Sevda6767 bizde de durumlar aynı 🥴 13 aylık olduk 1 haftadır 8-10 adım kadar atabiliyor sonra düşüyor 😁 annem çok kiziyor bırakma çocuğu düşmesin diye bide heyecanlanıp koşmaya çalışıyor 🤦
Sevda6767 Deletedmom115 bırakıyorum bazen ama pat kafasını dizini poposunu durmadan düşerek acıtıyor. Cesaretsiz de değil dışarda yürümek için ağlıyo tasiyinca onu birakmami istiyo
renkliruya Düşme sıklığını bilmiyorum ama oğlum 13aylık yürüdü.. Şimdi 14 aylık ama hala Düşüyor.. 1 ay tam yürümesi için kısa bir süre.. Dışarıdada siz teşvik edin.. Elini bırakın düşsede kalkar.. Devam eder.. Biraz sabır..
Sevda6767 renkliruya kendisi yürümek istiyo ama dediğim gibi çok sık düşüyor bazen 3 adımda bazen 15 adımda. Yürüdüğü zaman da dengesiz yürüyor gibi yani her an düşecek gibi. Sabırlı olmam lazım heralde
Sevda6767 Deletedmom277 ben de yürüme işinin tam olarak oturması 2 yaşını bulur diye okumuştum bir yerde. Ama bir aydır desteksiz kendisi yuruyebiliyorken çok düşmesi beni endişelendiriyor
58vildan Biz yürüme arkadaşıyla geliştirdik diye düşünüyorum çünkü ilk yürümeye başladığı zamanlar onunla çok vakit geçirdi ama çocuk bu düşer bizimki 2 aydır falan yürüyor hala da düşer geçenlerde dudağı bile patladı 🥰
Sevda6767 kubraege hele o koşmaya çalışmaları yok mu beni benden alıyor :) hele önce bi doğru düzgün yürü de koşarsın :) benimki bir aydan fazladır adım atıyor ama dediğim gibi denge problemi beni korkutuyor
Cennetinsusu Benim kızım, yaşından 1 hafta sonra ilk adımlarını attı. Şimdi 12 ay 22 günlük hâlâ kendisi yürümüyor. Hep biz destek veriyoruz. 5-6 adım belki daha fazla atıyor. Tamamen ne zaman yürür merak ediyorum. 🤗
Deletedmom277 Cennetinsusu kızım da 1.yaşında adım attı ama kendisi cesaret edip hiç yürümek istemedi. Normal de 10 adım atabiliyordu ama korkuyordu. 13 aylıkken başladı tek başına yürümeye baya da sağlam yürüdü
Sevda6767 Cennetinsusu benimki doğum gününden tam 10 gün önce adım attı birkaç gün attı sonra bi hafta kadar hiç atmadı sonra yine başladı adım atmaya. 3 5 8 derken 15 2o gün içinde yürüdü ama hâlâ dengesiz
Sevda6767 Deletedmom277 işte maşallah ne güzel. Yeğenim de 11 aylık yürüdü ama maşallah bi haftada çözdü hiç düşmedi neredeyse. Şimdi o da 13 ay 2o günlük. Koşuyor bildiğin. Önümde o örnek olduğu için endişe ediyorum
Cennetinsusu Sevda6767 Deletedmom277 Aslında yürümeleri tamamen cesaret ve kendi istemelerine bağlı teşekkür ederim cevaplarınız için ❤️
Deletedmom78654 Benim kızımda 14 aylıkken yürüdü doktora götürmüştük hatta ayakta durabiliyorsa sıkıntı olmaz yürüme işi kimi çocuklarda hızlı kimi çocukta yavaş ilerler önemli olan ayakta durabilmesi demişti. Bizimki de yürüdükten sonra çok düştüğü için ben dizlik almıştım ona göre. Dışarıya çıktığımızda takıyordum düşse de dizleri parçalanmıyordu ben de korkmuyordum çok
Sevda6767 Deletedmom78654 bazen ayakta bile zor duruyor gibi halbuki erken sıraladı tay tay durdu. Doğum gününden önce de adım atıyordu ama ilerletemedi bizim kız
Deletedmom115 Sevda6767 Sizde bırakın o zaman bence o halinden memnun ama siz biraz üstüne düşüyorsunuz gibi geldi.