Elif_yaren ben normal internetteki sitelerden çalışmıştım ama sade düz metinle değil hukukla ilgili olanlarla çalışın o tarz çıkıyor. Her 2 klavyeye hakim olmanıza gerek yok adliyede eski katiplerin hepsi f kullanır ekrana bakarak çatır çatır yazarlar ama benim müdürüm de q da yazıyor mesela bakmadan ezbere ben de öyle arada bakıyorum. Duruşma salonunfa f klavye takılı olur ben duruşmaya cıkacagım zaman salonda kendi klavyem olur onu takarım hakim gelmeden hiç sorun olmuyor önemli olan yetişmek nerde yazdığının önemi yok. Eksileri artılarına girersek hepsi çok fazla ama başlıca bi kadın için masabaşı iş harika saatleri güzel tatilleri güzel çalışma arkadaslarınız iyiyse birbirinizi idare edebiliyorsanız ortam güzel adli tatilde mesela acil iş dışında iş yapmazsınız 1 ay maaşı güzel keşfe gidiyorsanız hukuk mahkemelerindeyseniz bi seri dosya gelse ayda 2-3 bin tl maaşa ek yatıyor bunlar güzel şeyler. Kötü tarafları nöbet işi var mesai dışında yaptığımız acil işler 1 hafta nöbetçi ben oluyorum örneğin o hafta akşam 8-9da bi uyuşturucu işi falan gelince hemen gidiyorum adliyeye hakiminiz tripli çıkarsa zor olur onlar da 2 senede bir drğişiyor ekrana bakmaktan boyun fıtığı geçiren ve duruşmalarda zorlamaktan ellerinde ödem çıkan emekli olmak üzere olan bi ablam var aynı kalemdeyiz. Yani bence artıları daha fazla istiyorsanız bu mesleği yapmak etrafınıza bakmayın ama iyi klavye çalışın kazanmadan kazandıktan sonra işe başladıktan sonra sürekli çalışın unutmayın sonucta meslek klavye. Bide diğer memurlardan farkı çok yoğun çalışmamız ve klavye tazminatı mesela biz tapuda nüfusta çalışanlardan fazla maaş alıyoruz çünkü klavye kullanabiliyoruz işimiz o