Angelss12 Selam kızlar bebeğim 6 buçuk aylık sebze tadımlarını yaptık sabah çeyrek yumurta veriyorum öğlen haşlanmış sebze püresi akşam da meyve püresi sizin bebişler kaç aylık neler veriyorsunz
Seyturak Angelss12 benim kızımda 6 buçuk aylık tadım aşamasındayız daha yoğurt,elma,muz,kabak,patates,brokoli,havuç tadımı yaptık. Yoğurt,tarhana,mercimek çorbasıda tattırdım ama hiç hevesi yok sadece anne sütü alıyor
66arasim Angelss12 5 ay 19 günlük geceleri ağlıyordu sürekli meğer doymuyormuş yavrum süt var fakat doyuruculuğu azalmış o yüzden başladım ek gıdaya hafiften pirinç unu maması yapıyorum cici bebe havuç muz kabak yoğurt vs doktorumuz 9 ay gelişiminde dedi şükür herhangi bir sağlık sorunu da yok Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık sıhhat versin bizede onlara bakma gücü o yüzden başlamak zorunda kaldım
Birdunyabircennetannesi Angelss12 18 aylık olmak üzere. Sabah kahvaltı Öğlen çorba Akşam evde ne yemek varsa yiyor Gece yatmadan mama içiyor
Aykizinannesiii Ben o aylarda öğleden sonra bişey vermiyordum şimdi 9 ay bitti artık 3 ana öğün veriyorum anne sütüne devam bir de ara öğün meyve ama bu ana öğünlerin hepsinde güzel yemiyor tabi ne yerse kar diyorum
Noriye Seyturak bisey yedirmiyorum dislerden mi hastalıktan mi oldu çok canım sklyr anne sütü çok kolay geliyor ona aç da bıraktım ama ağzı kilit 🥺
Cansu8835 2.5aylik 3 saat bazen 2saat de bir 90cc mama içiyor aralarda emiyor hem anne sütü hem mama veriyorum
melekbuse22 Cansu8835 nasıl yaa benim bebeğim de 2 buçuk aylık en fazla zorla 60 cc içiyor o da çok nadir ama ben sık sık emziriyorum ondan mı acaba siz ne kadar emziriyorsunuz??
HasanEralp Cansu8835 2.5 aylık iken 150 cc yi deviriyordu oğluşum ☺️ Şimdi 6 ay 18 günlük 180 cc içiyor bazen 40-50 cc sini bırakıyor , çalışan anneyim evde olduğum sürece beni emiyor ama mama ve ek gıda takviyesi yapıyorum
Mucize25 66arasim mrb benım bebehım de 5 aylık gecemerı 1 haftadır cok sık uyanıyor 20 dakıka da bır uyanıyor nerden anlayabılırım doyup doymadığını
Tgba44_2022 66arasim Benimde 5 ay 6 günlük bende vermek istiyorum Çünkü uyku yok geceleri 5 ’e kadar ayaktayım belki doymadığından diye düşünüyorum
GSevilay65 Annakarenina_19 Merhabalar bizim kız 10 ay 20 günlük 3 öğün sabah öğle aksam olarak mı veriosunuz Kaç uyku yapio gündüz acaba
Deletedmom_25 Annakarenina_19 sadece uyuyunca mı anne sütü emiyor?Sütünüz kesilmiyor mu bi de ne kadar süre emiyor Benimki 7,5 aylık sabah 5 emio birde 9 gibi max 10-15 dk emip bırakıyor bu saatler dışında emmiyor bende akşam- doğru sağıp veriyorum uyumadan önce ve çok korkuyorum sütüm hepten kesilirse diye annemler bişey olmaz emdigi kadar ver diolar günde 2-3 kez emse bile yeter diolar 😞
AsyamPapatyam Bebeğim 6 ay 6 günlük… tadımlara başladık ancak sebze meyve vs hiçbir şey kabul etmiyor. Daha doğrusu herhangi bir beslenme türünü kabul etmiyor. Çok zorlamak da istemiyorum doktorum haşlanmış sebzelere biraz et suyu ilave etmemi önerdi. İlginç bir şekilde bugün annem tuzsuz et suylu çorbanın suyunu tattırmış ve bebeğim yemek istemiş. Ben kurallara uygun gitmek istesem de her bebeğin gelişimi farklı oluyormuş… ortaya karışık bir şeyler yapacağım.:) günde 1-2 kez teklif ediyorum hazirladiğim haşlanmış sebzeleri…
Yusra-0703 AsyamPapatyam Benim bebeğimde sizinki gibiydi hiç bir şekilde ek gıdayı istemiyordu sonra bir çimdik tatlansın diye tuz atıyorum öyle öyle yemeye başladı çok şükür 8 ay 20 günlüğüz bu arada
Berilsmom46 nuseybe ayy kaşık tam bir rezillik ben çok çektim siz çekmeyin kızım hiç biberon da emzikde tutmadı biberona alıştırın en iyisi şu an 14 aylık 10 ayliktan zorla tuttudrm biberonu kurtuldum cok şükür kasiktan
Haticerdogan nuseybe bence biberona alıştırın. 6 aylık bebeğim. Sütüm çok az. Arada mama vermek istiyorum assslaa almıyo. Bi yere gidiyoruz öncesindr vermek istiyorum assla yok. Sadece uyurken fark ettirmeden verebiliyoeum
Asminmoms nuseybe kesinlikle biberonla vermeyin asla düşünmeyin kaşık biberonlar var onun deneyin yada normal kaşıkla deneyin 🤲🏻🤲🏻 Ben o hatayı yaptım bebeğime mamayı biberonla verdim ve sonunda bebeğim memeyi reddetti beni bıraktı şimdi de sadece mama ile besleniyor 😢 size tavsiyem asla biberonu hayatınıza sokmayın
Cansu8835 nuseybe olmazmi canm bayağı toparladi bebeğim hem emzirip hem mama verince hem doyup uykuya geçmesi rahatlasti huysuzlugu yok karnı tok olduğu icin
Hasretela Eskıden bızım zamanımızda böyle şeyler mı vardı anam babam usulu yapmayı düşünüyorum kızım daha ıkı aylık ama herseyden azar azar vermeyi düşünüyorum bende
ilon Hasretela hay ağzına sağlık.. Kızım 5 ay 4 günlük ben 4 aylıkken başladım anne sütü içmiyordu sağlık sorunlarım yüzünden mama da doyurmuyordu tadımları yaptım sonra da herşeyden azar azar vermeye başladım çoğu şeyi de yiyor şükür bakalım inşallah böyle devam eder 🥰❤️
minikmucizemmm1 Hasretela bende öyle gidiyorum canım özel birşey yapınca benim çocuğum almıyor 🤣 kendi yaptığımız yemeklerden yiyor azar azar . Geçen avokado aldım püre yaptım yok yemed sevmedi . Özenerek yaptığım hiçbir pürefyi yemedi . 7 buçuk aylık çorba sulu yemeklerden. Va gidiyorum ben artık seve seve yiyor azıcık ekmek içi koyuyorum çiğnemeyi öğrendi artık 🥰 şap şup ediyor yutuyor .
asude456 Hasretela o anam babam usulu beslenen insanlarin şuanki sağlik durumlarina bir bakin bence herkeste mide bağirsak sorunu var 2 aylik bebeğe anne sutu veya mama disinda hic bisey verilmez
Annakarenina_19 GSevilay65 merhaba ,2 uyku yapiyor. sabah uyandıktan yarım saat ya da 1 saat sonra kahvaltı yapıyor sonra biraz oyalaniyoruz 1. Uykusuna geçiyor 1 1 buçuk saat uyuyor dis dönemi olmadikca. 3 4 gibi öğle öğünü yiyor genelde meyveli yoğurt veriyorum. 4 ya da 5 te ikinci uykusunu uyuyor Akşam da bizimle yemek yiyor 9 da da gece uykusu. bu şekilde
HANDANDUMAN Serra_Annesi Benim oğlum da sekiz ay üç günlük iki ek gıda iki alerji maması 150 cv veriyorum gündüz uyurken ara ara emiyor gece full emiyor bir de ara öğün veriyorum meyve veriyorum yumurta alerjisi var süte de vardı yeni yeni açmak üzereyim
Reyyak Serra_Annesi cnm benim oglumda 8 aylık sen yemedigin zaman sutun azaliormu ya az bi diyete basliyayim diorum :) bende sabah kahvalti oglen aksam seklinde yediriyorum … neler veriyosun artik
Dbt3401 Serra_Annesi benim bebeğim de 8 ay 3 günlük. Öğünlerde neler yediriyorsunuz acaba? Benimki ona özel yaptığım tuzsuz sebze çorbalarını falan içmiyor. Kendimize yaptığımız çorbalardan veriyorum onları içiyor
ilon Ziyne takdir edersin ki karşıt görüşler mutlaka olacaktır ve ben karşıt görüşlere saygı çerçevesi dahilinde sorarım sana güzel anne pirinç unu ve bebe büskivisinden ciddi derecede zarar gören bebek gördün mü veya ne gibi zararları var mesela? Ben şahsen bebeğime ikisini de veriyorum eskden beri bizler de bu besinlerle büyüdük ben öyle bilirim yani aman aman bir zararı olsa illaki bilirdik
66arasim Ziyne İnan çaresiz kaldım gittiğimde sorcam zaten ama çok sık vermiyorum tabi pirinç ununu zaten istemedi denedin bir kez beğenmedi mama aldık istemiyor oturtsak masaya bizle yemek yiycek gibi😅cici bebeyi de sade vermiyoum ev yogurduylanfelan katıp veriyorum sıvı hale getirip
Ceylanbetul Angelss12 evet 6 ay dolmadan vermemek gerekiyor aksi bı durum olmadığı sürece çünkü altıncı ayın sonuna doğru bebeklerin bağırsakları anca gelişiyor. Yani başlarken direk püre kivami değilde sularını tattirmakta fayda var ,
Seldacosgun Angelss12 ben 5 aylıkken tadım yaptırdım. Hiç alerji olmadık. Biraz aileleri endişelendiriyoruz sanki.
Yasem12 SmyArslann benim kizmda 10 aylık oldu anne sütü de aliyo sabah kahvaltı öğlen muhallebi meyve tarzında şeyler akşam yemek yiyo 3 ana öğünde neler veriyosunuz
Serra_Annesi HANDANDUMAN Hmm benimki gece gündüz emiyor 😂 sabah kahvaltı veriyorum yumurta sarısı peynir zeytin pankek vs öğlen çorba tarzı aralarda meyve yoğurt veriyorum aralarda emiyor akşam da yine yemek
Kizcem62 HANDANDUMAN benim kızım da 7 buçuk aylık yumurta alerjisi vae ve malesef beslenmeyi reddediyor siz mama olarak hangisini veriyorsunuz?