Happyannee Güvercin yumurtaları çok çeşitli mineraller içerir. Hepsinden önemlisi, demir içerirler, bu yüzden küçük çocuklar için iyidirler. Ayrıca, yumurta sarısının kükürt içeriği yüksektir ve yumurta ne kadar uzun süre depolanırsa, konsantrasyonu o kadar artar. Güvercin yumurtası ayrıca A, D, E ve B2 vitaminlerini içerir, ancak C vitamini tamamen yoktur.
Bu yumurtaların faydaları şüphesizdir. Küçük çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar ve emzirme döneminde doğumdan sonra kadınlar ve bağışıklığı zayıf olan kişiler için mükemmeldir.
Yüksek vitamin ve mikro element içeriği nedeniyle - güvercin yumurtası tüketimi, cilt hücrelerinin aktivitesini artırmanıza izin vererek cildi elastik hale getirir. Kan dolaşımını iyileştirir ve hemoglobin seviyesini etkiler. Bu yumurtalar kansızlığı olan kişiler, adet düzensizliği olan kadınlar için faydalıdır. Yumurta böbrekleri korur, vücuttaki toksinleri atar, kardiyovasküler sistem, kan pıhtılaşmasını önler. Gözlerin ve mukozaların sağlığı ve iskelet sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücuttaki metabolik süreçleri düzenlerler.
GÜVERCİN YUMURTASI ZARAR
Bu tür yumurtalar zararsızdır ve diğer yumurtalardan farklı olarak küçük çocuklar için bile mükemmel bir üründür. Çocukların konuşmasında önemli rol oynar yardımcı olur . Tabii ki, bu yumurtaları kullanmayı reddetmeye değer olan bireysel hoşgörüsüzlük vakaları var. Ve tabii ki, büyük miktarlarda yumurta yememeniz gerektiğini unutmamalıyız.
GÜVERCİN YUMURTALARI PİŞİRMEDE
Güvercin yumurtaları
Güvercin yumurtası, bıldırcın yumurtasından biraz daha büyüktür, ancak tavuk yumurtasından önemli ölçüde daha azdır. Tariflerde, bir orta boy tavuk genellikle 2-3 güvercin yumurtasına karşılık gelir. Ayrıca neredeyse aynı tada sahiptirler. Haşlandığında (ve genellikle yemek pişirmek için kullanılan yöntem budur), proteinleri tamamen beyazlaşmaz, yarı saydam kalır: Pişmiş protein, bir güvercin yumurtasının sarısı görünse bile.
Bu incelik, birçok ülkede şefler arasında popülerdir. Bununla birlikte, gurme restoranlarda bile, bu yumurtalardan yapılan yemekler pahalıdır ve çok nadiren görülür (birçok yerde yalnızca ön siparişle). Güvercin yumurtalarının salataların, çorbaların, gurme atıştırmalıkların bileşenleri olduğu Çin ve Fransız mutfaklarında sık sık bulabilirsiniz.