mA_06
@KaptanMarvel
Zaten herkeste çalışmak zorunda değil bence. Ya da her şeyi illa ki bir işime yarasın diye yapmak saçma. İnsan bir şeyler öğrenmek için de okuyabilir. Şöyle yorumlara bir baktım da sorsanız herkes daha çocuğu konuşmayı bilmezken şu kurs bu kurs diye plan kuruyor ama nedense dini eğitime gelince “çocuk isterse kendi yönelmeli…” diye yorumlar yapılıyor. Kıyaslanması bile imkansız ama bir ingilizce, basketbol, bale, piyano öğrenirken kimse “ çocuğum isterse kendi yönelmeli” demiyor ama sonsuz hayat için yapılacak olan yatırıma milyon tane tırıvırı yorum.
Bende çocuğum için düşünüyorum Allah kısmet ederse. Zamanında yatılı kuran kursuna gitmeyi öyle istedim ki maalesef kurslar doldu dediler almadılar hala da içimde uktedir, belki kızımla bende hafız olurum diyorum. Anne karnındayken her gün evde annesinin kuran okumasıyla başlayıp doğduktan sonra da ailesinden her gün kuran okunmasıyla devam eden hafızlıklar biliyorum. Bence her şeyden önce örnek olmak gerek, yol göstermek gerek. Kimse çocuğuna “Ali ata bak”ı öğretirken “aman ben karışmayayım kendi isterse öğrensin bunu onun tercihi onun hayatı” demiyor ne hikmetse…
Şayet küçük yaşta da öğrense Kuranın öyle unutmak gibi bir durumu olmuyor bi yarım saat 1 saat tekrar etseniz hoop geri geliyor hafızanıza ki öyle olmasa 604 sayfayı aklında tutan bir sürü hafız olmazdı… Onun için küçük yaşta gidince unutur mu kaygısı gütmemek lazım.
O ortamlara ön hazırlığınızı yapın mesela önce. Öyle ortamlarda bulunmaktan zevk alsın ki sıkıla sıkıla gitmesin. Mesela götüreceğiniz bir ortam medrese gibiyse onunla sizde sohbetlere katılabilirsiniz, medrese etkinlikleri olur onlara katılabilirsiniz. Zamanı gelince de çocuk ortamı yadırgamaz en azından, hemde hocalar çocuğun gelişimini gözlemlemlediği için size doğru zaman konusunda yardımcı olabilirler.
Allah her şeyi gönlünüze göre versin 🌸