ilahiyatci_Mom Pupis cok şükür seri bir şekilde konusuyor 25 aylık . 16-17. Ayından itibaren konusmaya başlamıstı tam bir cümle kurmayı yaklasık 3 aydır felan yapıyor
Mervew Pupis her çocuğun gelişimi farklıdır. Kıyas edip kendinizi üzmeyin. Bazı çocuklar geç konuşur. Yönergelerinizi anlıyorsa dert etmeyin.
Senemasilberen ilahiyatci_Mom 22 aylık çok şükür konuşuyor ama her çocuk bir değil ufak tefek kelimeler varsa bile korkmayın bazı çocuklar geç konuşuyorlar
bikerem Pupis oglum 25 aylik,biz gibi kousuyor,sebep sonuc cumeleri bile kuruyor,sarkilar renkler sayılar vs bayagi bizim gibi. Evde 5 kisiyiz ve bunun da etkisi var.
Deletedmom_22 bikerem bunun bende kesinlikle etkisi olduğunu düşünüyorum 😂 Biz oğlumla 2 ay annemgile geldik , kalabalıklar, bide evde abimin 3 kızı da var Yemin ederim 2 ay içinde nasıl dillendi 😄
Bebegim_28 Pupis çok şükür rabbime herşeyi konuşuyor sıkıntı yok ama benimle beraber doğum yapan 2 arkadaşımin çocukları konuşmuyor.. Doktora da götürmüş hatta biri, gayet normal her çocuk aynı yaşta konuşmaz 2.5 3 yaşından sonra bile konuşan oluyormuş. TV tablet varsa onları kaldırıp bol sohbet muhabbet ekkeyin😊
Birceninannesi Pupis 25 aylık kızım her şeyi anlatıyo. 7-8 kelimeli cümleler kuruyo. Her bebeğin gelişimi farklı kıyaslamak doğru olmaz ama uygun uyaranlar vermeye devam edin
Merakettiklerim_ Birceninannesi 7-8 kelimeli cümleleri büyük insanlar bile genelde kurmuyor 😄 burda kaygılı bir anneye de bu denmez bence ya 😂
Bebegimm1 Pupis doktora gittiniz mi ben 1.5 yasindayken goturmustum takip edelim demisti 1 ay snra tekrar gidicek tam 2 yasinda olucak kelimesi var ama az oldugu icin tekrar bakick doktor
3yasakadarsifirekran Pupis işaret ediyorsa komut alıyorsa ismine bakıyorsa bence telaş etme konuşur ama saydıklarım varsa doktora göster istersen
acimavi Pupis kızım 2 yaşına gireceği zaman maks. 10 kelimesi vardı. Şu an 28 aylık, 2 kelimeyi birleştiriyor ve neredeyse her şeyi biliyor, kendi dilinde her şeyi söylüyor
bikerem Pupis oyun gruplarina katılabilirsiniz varsa cevrenizde,beledyelerjn bile bebem kütüphaneleri var,parklarda oyun alanlarinda akrsnlariyla sosyallrsmesi faydali olacaktır. Ve şunu da ekleyim oglum tv tablet telefon izlemiyor,bu konu da oldukca önemli
Benisahtesevme2 Pupis 26 aylık oğlum ıkı yaşından sonra baba demeye başladı sımdı kendınce kelımeler söylüyor ama buna konuşmak denmez Herseyı anlıyor kendınce anlatıyor Emın ol konuşacaklar o zaman da sussan mı bıraz dıyecegız Kımseyle kuyaslama evladını o da sende strese gırersınız ve bu gelısım ıcınde doğru bır basamak olmayacaktır Herhangı bır sağlık sorunu olmadığı sürece destekleyerek beklemekten başka çaremiz yok
Bebegimm1 Pupis evet gec konusma olabiliyor size baska seyler de sormustur uyaran eksikligi varmi diye onlar normalse ondan oyle demistir birde kalabalik aile ortamina sokun ben ailemin yaninda kaldigimda 2 li cumle kurmustu kışın oyun grubuna goturucem o daha etkili olucagina inaniyrm doktorum da onermisti
ilahiyatci_Mom Deletedmom_35 tv telefon izletmedim hergün konusmaya kitap okumaya eğitici şeyler öğretmeye etkimlik yapmaya özen gösterdim bebekken dahil hep konustm 1 aylıktan kart göstermeye kitap okumaya baslamıstm