Agness Biz 1 yanındakine yetisebildik maalesef. Bu perşembe yaptırdık hatta . Nimerix tek doz 740 tl ye.
gulerok Merhaba bizde 3. ayımızdayız yaptıracağız ama bi gerekli bi gereksiz diyorlar. Kafamız karıştı iyice. Hangisiyle başlanmalı yada hangisi yapılmalı, detaylı bilgi sahibi olan var mı ? 😔
ozlemku gulerok evet bende merak ediyorum gerekli mi vs diye ? Rotavirusunu yaptırdım ama bunda pek bi fikrim yok 🤷🏻♀️
NoThing2Lose gulerok doktorumuz 1yasina kadar gerekli görmesi ne zaman çocuklarla sık iletişime geçerse o zaman tabiki gerekli çoğunlukla çocuktan çocuğa geçiyormuş çok ciddi bir hastalık Allah korusun yakalanınca oldurmese bile özürlü bırakma şansı var gerek yok diyenlere takılmayın hastalıktan en az etkilenme ve yakalanmamayi saglayan aşılardir
Deletedmom_33 ozlemku 7-9-13-15 aylarinda yaptıracağım. 7-9-15 de bexero, 13 aylık Nimerix. Yarın 2.doz bexero olmaya gideceğiz. 906 TL idi 2 ay önce. 929 TL olmuş
gulerok Deletedmom_33 Bize kendi doktorumuz bexsero 3-5-15 ay dedi. Ücreti bursa medicanada 907 tl. Bide nimerix var 7-13 ay. Oda 718 tl. Yani ikisinide mi yaptırmak daha iyi. Her ay zam geliyor bide cok enteresan sekilde devlette karşılamıyor bu kadar gerekliyse 😪
Deletedmom_33 gulerok Hastane de 2 ay önce bende 906 ya yaptırdım. Ama 220 TL muayene ücreti vermiştim. Yarın sağlık ocağın da yaptırcam. Eczaneden alıp gideceğim dün getirdiler dolapta aşı. Zam gelmiş sanırım belki hastaneler henüz yansıtmamistir. Özel asilara giriyor menenjit ve rota virüs. Herhalde bitirene kadar 1500 olur bu gidişle
Aysearasssss Bnde cok merak edıyorum kızlar. Bebegım yenı 1 yasına gırdı 1 yastan snra hangısını vurdurmalıyım tek doz ıstıyorum doktora sordum en gec 18 aya kadar vurdurmn lazım demıstı
yorgunanne28 Aysearasssss ayse hanm nimenrix ve bexsero farklı grup menenjit koruması saglıyorlar. Yanı nimenrix ya da bexsero tek basına tam koruma saglamaz. Ben b grubu menenjit asısı yaptırırım allah korusun a grubu menenjit bulasırsa yaptırdgnz ası savunamaz her ıkı grubuda yaptırmak lazm
Agness Aysearasssss evet bize onu önerdi. Tek doz yeterli dedi . Nimenrix , 11 Kasımda almıştık 740 TL
baykuskiz_ Aysearasssss tek doz yeterli degil hanimefendi. A ve b türleri var. A turunden nimenrix yasindan sonra tek doz yapiliyor evet. Ama b turunden sadece bexsero var ve o 2 yasina kadar 3 doz olarak yapılıyor. Bazı doktorlar 2 doz da yeterli diyor siz doktorunuza konusarak belirleyebilirsiniz ama sadece nimenrix a turunden korur
yorgunanne28 ozlemku 4 bucuk aylıkken nimenrix ve bexsero ilk dozlarını aynı anda olduk. Bu ayın 19 unda yanı 6 bucuk aylıkken de 2. Dozlarını olacagız.