Umayumayumay BrcnBlgn yaaa evet belki de hiç aklıma gelmemişti doğru söylüyorsunuz. Çünkü çocuk ağzına koyunca şok oluyor bi kalakalıyor. Sıvı olursa en azından yutar çok teşekkür ederim.
Umayumayumay BrcnBlgn yaaa evet belki de hiç aklıma gelmemişti doğru söylüyorsunuz. Çünkü çocuk ağzına koyunca şok oluyor bi kalakalıyor. Sıvı olursa en azından yutar çok teşekkür ederim. snms
AlyaMerveMina Shr26 Shr26 havucla ilgili spruyorsan onla basladım sonra kabak patates yogurt armut elma çyle devam ettk annem şiödi irmıklı yulaf unlu tarıfler yapıyor
Eftal Devushka bem eczaneden almistim Aktivia yogurt ile mayalayip ikinci mayalamayi bebegine veren de var
Glnr89 Devushka benzetmenize hayran kaldım 🙃 deneyimimi paylaştım sadece sorgulamanıza gerek yok el sokularak yapılan işlemde benim canım yandı başkasına normal gelebilir
Devushka OnurToprak merhaba bizde bu hafta başladık dr umuz 3 gün kuralıyla başlattı ilk üç gün havuç haşladım hafif çattalla ezip verdim sonra kabak aynı şekilde şu an patatesteyiz en son hiç birine alerjisi yoksa karıştırarak devam ediceksiniz daha sonrada yoğurt mayalıcam inşallah onla devam edicez bizimki pek sebzeleri sevmedi ama daha önce rlma tattırmıştım bayıla bayıla yemişti size tavsiyem ilk sebzelerden başlayın meyveyi tadınca sebzeyi istmeiyor ben hata yaptım siz yapmayın
SelmaYakup Bebeğim ek gıdayı ilk başta reddetti 6. Ayda başlamama rağmen 7. Aya kadar mücadelem devam etti.Kabak ve havuç püreleriyle başladım 1 hafta ara verdim sonra tekrar denedim 2 tatlı kaşığı yedirdim sonunda cok sukur simdi 10 aylık herseyi yiyor bebegim istahsız diye endiselenmeyin bebekler bile ne zman ne yiyeceklerini kendileri seciyor biz sadece sunuyoruz.
Verahu Selcanasral bekle erken daha ben bugün 6 aylık oldum yeni başlayacağım hayatı boyunca yiycek ama anne sütü bi daha alamayacak o yüzden acele etme
Sseval mraslan meyve ile başlatan doktorlar var , yada illede meyve yemesin diyeni duymadım, göreceli kavram sanırım, ben aynı anda tatdırdım; meyveleri beğenmedi çorbayı beğendi , alıçtırmaya çalışıyorum
mraslan Sseval Meyve ile başlayan çocuklarda sebzenin reddedildigi gözlemlenmiştir o yüzden meyve tatlıdır sebze de tatsız olduğu için çocuk otomatik reddediyor. Zaten şu ek gıda olayını bir çok insan çok yanlış anlıyor zaten. İlk tadımlık olur deniliyo insanlar gidiyor öğün yapıyor ah ah🤦🏽♀️Çorba yiyorsa ne mutlu size
Sry Devushka merhaba benm kizim sadece ana sutuyle besleniyor doktor kilo durumu cok iyi ama istersen ek giday baslayabilirsin dedi tavsiye edebilecegim nokta su ki; doktor meyveyle kesinlkle baslamamami tavsiye etti, neden dersen doktorun dedigi bebekler meyveleri zaten tadi tatli oldugu icin begenicegi o yuzden oncelik olarak sebzelerden baslamamizi onerdi. Havuc, tatli patates gibisinden..
Seheryvz Tugba03 benimde hiç tutmuyordu yoğurdum baya bi süt ziyan ettim en son bi yerde gördüğüm tarife göre denedim ve taş gibi oldu canım 3 lt sütü kaynatıyorum sonrasında içine parmağımı sokup 5-6 ya kadar sayıyorum sıcaklığa dayanıyorsa parmağon mayalanabilir demektir. 3 lt süte bir kase önceki yaptığım yoğurttan koyuyorum metal kaşık sokmuyorum tahta kaşıkla güzelce karıştırıp kavanozlara dolduruyorum sonrasında fırınımı 3-4 dakka ısıtıyorum cok sıcak olmıcak ılık olucak fırının içi kapakları acık bi şekilde fırına koyuyorum yaklaşık 5 saat bekletiyorım sonrasında sertleşiyorlar ama üste suları cıkıyor onun içinde kapakları yine kapatmadan buzdolabına koyuyorum bir gecede o şekilde bekliyorlar ve taş gibi yoğurt oluyolar
gizanne Biz doktorumuzun önerisiyle tam 6 aylıkken başladık. Sistemli bir şekilde ilerledik. Bizim doktorumuz ilk 10 gün saat sabah 9 gibi meyve vermemizi istedi. Ama kesinlikle her şey tek tek verilecek, bulamaç yapılmayacak ki damak tadı gelişsin ve cam reddeyle rendelenecek ki az da olsa pütürlü yemeyi öğrensin dedi. 3-5-7 diye kaşık sayısını arttırdık ve 10 günün sonunda ne kadar yemek isterse yedirdik.(Karpuz, kavun, şeftali, muz,elma, armut denediğimiz meyveler.) 2. 10 gün buna yoğurt da ekledik yine aynı sistemle. Yoğurdu da oturttuk. 3.10 gün sebze verdik. Pek yapamadık ama havuç, kabak, brokoli, taze fasulye denedik. Pek sevmese de az az yedi. Şimdi 7 ay 9 günlüğüz. Meyve ve yoğurda bayılıyor. Kahvaltıda peynire yeni başladık onu da sevdi. Yarın yumurta deniycem sonra da pekmez ekliycem. Sebze çorbalarını henüz deneme aşamasındayız. Genellikle havuç, kabak, patates ve brokoliyi değiştirerek deniyoruz. İçine çok az pirinç ya da bulgur atıyoruz. Yeşil mercimeği de birkaç güne yapmaya başlycam. Aslında 7.aydan itibaren kıyma ve kemik suyuna da geçmeliydik. Fakat henüz sebze çorbasını oturtamadığımız için onları biraz ertelemiş olduk. Her yemekten 1-1 buçuk saat sonra emziriyorum. Böylece süt de azalmıyor. Bizim sistemimiz böyle. İnşallah yardımcı olur. 😇