Ates_mami shyu oğlum 5,5 aylıkken desteksiz oturtabiliyordu. Emekliyordu. Ek gıdaya başladığımızda Çorbaları sadece ben içirdim. Onun dışında herşeyi eline verdim diyebilirim. 9.10 aylık olduğunda çorbanın içine kendi yaptığım ekmekten biraz dograyıp o akışkanlıgını giderip kaşıgı eline veriyordum. Döke saça kendisi yedi. Ne kadar yediğine takılmadım ben hiç. Anne sütünü ana öğün olarak almıştık. Tam 15 aylık olduğunda da çorbalarını kendisi hiç dökmeden içmeye başladı. Çorba dışında yemekleri de çogu zaman önüne koyuyordum elleriyle mıncırarak yarısını döküp yarısını yiyordu. İlk zamanlar anne için biraz sabır istiyor ama bence bu şekilde kendi yemeye daha erken başlıyor gibi.hatta örnek bir foto bırakayım size 😀😀 https://imgyukle.com/i/oD3wNI
shyu Ates_mami çok teşekkür ediyorum blw yi herkes uygulamayınca akılda çok şey oluyor 😊 soracak kimse de olmuyor sağolun gerçekten uygulayacağım dediklerinizi bende kendisi yesin istiyorum herşeyi döke saça öğrenecek🤗
HanDerin Ates_mami maşallah ufaklıpa ne tatlı🥰🧿 benim kuzum pzt 8 aylık olacak ama ben az pütürlü çorba verebiliyorum korkuyorum açıkçası 9. Ayda işe başlıcam ve kayınvalidem bakacak ona kalsa herşeyi blendırdan geçirmeliyim🙈 bende alışsın istiyorum. Siz eline verdim demişsiniz neler verdiniz yedi kendisi? Bizimki kaşık tutmaya çok hevesli inş çabuk kavrar kendi yemeyi🙏
Doruk3452 Ates_mami benim oğlumda 5 ay 4 günlük kafasını tutuyor ama desteksiz oturamıyor kucağımda oturtuyorum bir sorun olurmu sizce doktor 5 ay 10 günlükken başlayabilirsiniz ek gıdaya dedi
2503 nurcin arı mama cici bebe hariç guzel bir menü bende basliycam ama çok ağzını sıkıyor dediğiniz çorba kasesi mi benimki en fazla 2-3 çay kaşığı şu an Serapaylar we baby silikon mama kaşığı
AhmeTubq Seheryvz ben tadı güzel olsun diye kendi sütümden de içine ekliyorum şekerli oluyor seviyor o şekilde deneyebilirsiniz
AlyaMerveMina Papatyam1703 havuçu yıkayıp küp küp doğradım sonra suda haşladım haşlama aparatı alcam olr yapcam suanlık suda haşlayıp blendere çektim bu kadar:)
AlyaMerveMina Hyekta bızımkıde 5ay 21 oldu havucu haşladım suda aparat almamıstm dHa sonra haşladkktan sonra blendere cektim püre hıc olmamasına dkkt ettm daha yeni ya bogazına takılmasn diye 3 gun denicem
Aysemmmm Hanımlar merhb benim kızım da 4 buçuk aylık çok zayıf doktor yavas yavaş bişeyler ver dedi başlangıç olarak ne verebilirim acaba🌼
Dera Aysemmmm kesinlikle ben gibi taze fasulye puresi verme 😁 kabak haslayip ezebilirsin, havuc, yada patates…kizim fasulye yuzunden kasigindan nefret ediyo 😔elmada versen pekmezli yogurt da versem artik hic bir sey istemiyo
mraslan Aylns örneğin sebze ile başladıysanız 2-3 çay kaşığı vermeniz yeterli mesela 3 gün patates yapcaksınız buharda sonra havuca gecin patates havuc püre şeklinde yapın bu sırada vücudunda ya da baska yerlerinde alerji tepki vs oluyor mu kontrol edin sebzeden sonra yogurdu da meyveli olarak ara ögün olarak verebilirsiniz ama anne sütü alıyorsa bebek yan gıda olarak düsünün yavas yavas alıstırcaksınız
Seheryvz Devushka doktorumuzda. Öyle söyledi üstüne gidicem bakalım günde 3 kere 1-2 kaşıkda olsa vermeye calışıcam
AlyaMerveMina yusram havucları küp küp yaptım sudahasladım suyu cekerse su ekle sonra çatalla baktm yumsamks blendere cektm tamamen su gibi olana kdr püre kalmasın diye
AlyaMerveMina havuc kabak yogırt dısonda baska ne yapabiliriz ? 5 ay 21 gunluk 6 ay de iişte muhallebi istemıyorum
Gamze1515 Tecrübeli anneler kizim üc bucuk aylik nasipse 4ayliken ek gida baslicaz ve ben simdiden ona nektarini yalatiyorum cok seviyor zarari olurmu